Партнер рубрики Події

У Тернополі презентували блок марок, присвячений українським залізничникам (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У Тернополі презентували блок марок, присвячений українським залізничникам (ФОТОРЕПОРТАЖ)
  • На залізничному вокзалі 1 листопада відбулося спецпогашення поштового блоку «Героїчні професії. Залізні люди!». Ще одну марку воєнного часу «Укрпошта» присвятила працівникам «Укрзалізниці», професія яких у час повномасштабного вторгнення стала героїчною.
  • Як відбувалося дійство та скільки коштує марка – читайте у матеріалі!

1 листопада у приміщенні Центрального залізничного вокзалу в Тернополі презентували поштовий блок «Героїчні професії. Залізні люди!». На дійство завітали представники влади, журналісти, працівники «Укрпошти» та небайдужі тернополяни.

Загалом серія «Героїчні професії» присвячена людям із різних галузей, які сміливо та самовіддано працюють на благо держави. А випуск «Залізні люди» приурочили українським залізничникам, які своєю працею показали приклад країні. До речі, їхнє професійне свято відзначають 4 листопада.

Відео дня

– Сьогодні «Укрпошта» офіційно презентувала та ввела в обіг ще одну марку воєнного часу – «Героїчні професії. Залізні люди!». І дійсно, ми говоримо про людей, які самовідданою працею наближають нашу Перемогу. Сьогодні ними є залізничники. За час повномасштабної війни тисячі вдячних пасажирів скористалися послугами «Укрзалізниці». Люди часто не розуміли кінцевої станції, вони просто сідали у переповнені вагони і рухалися в одному напрямку – життя, – зауважила директорка Тернопільського регіону АТ «Укрпошта» Любов Гринчишин.

Під час дійства розповіли, що першою у серії «Героїчні професії» в 2023 році стала марка «Воїни світла. Воїни добра», яку погасили 15 лютого. Продовжила серію марка «Залізні люди», погашена 1 листопада. Відтепер вона є дійсною для оплати послуг поштового зв’язку в усіх відділеннях.

Поштовий блок складається з двох марок – «Евакуаційний поїзд. Херсон» та «Львів. Евакуаційний поїзд». Номінал кожної марки – 1,5 долара (або 110 гривень за офіційним курсом на даний час), розповіла Любов Гринчишин. Загальний тираж блоку становить 150 тисяч примірників.

Художником обох марок, конверту та листівки є Віктор Грудаков. Спецпогашення напередодні Дня залізничника одночасно провели в усіх регіонах України, окрім Криму та Севастополя, де наразі неможливо організувати такий захід. Спецпогашення на Донеччині й Луганщині відбулось у місті Покровськ.

Начальник Тернопільського залізничного вокзалу Ігор Петрик також завітав на дійство і подякував «Укрпошті» за те, що гідно оцінили роботу залізничників.

– «Укрзалізниця» сьогодні є артерією української економіки. А у воєнний час тим більше, бо починаючи з перших днів ми були у надзвичайно складних умовах. Особливо наші провідники, які здійснювали евакуацію людей із зони бойових дій. До Тернополя неодноразово прибували тисячі внутрішньо переміщених осіб. Вокзал був заповнений вщент. Ми надавали всю можливу допомогу для тимчасового перебування на вокзалі. У нас розмістили штаби, де волонтери надавали людям психологічну допомогу, шукали їм тимчасове житло. Були зони для харчування. Наші працівники нерідко вивозили людей під обстрілами. Я ще раз хочу подякувати за те що оцінили нашу роботу. Ми працюємо всі на єдиний результат, на єдину мету – Перемогу! – додав Ігор Петрик.

Марку «Героїчні професії. Залізні люди» можна придбати у відділеннях «Укрпошти» та онлайн.

 

Читайте також:

У Тернополі відбулося спецпогашення поштового блоку «Зброя Перемоги. Світ з Україною»

У Тернополі погасили марку Укрпошти з ескізом художника із Бережанщини

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up