Партнер рубрики Події

У Тернополі презентували мобільний додаток «е-Тернопіль»

У Тернополі презентували мобільний додаток «е-Тернопіль»

1 грудня у міській раді Тернополя презентували новий цифровий сервіс — мобільний додаток «е-Тернопіль».

«e-Тернопіль» — це мобільний застосунок для тернополян та жителів громади, де зосереджені міські сервіси. Він доступний для завантаження на App Store чи Play Market вже від 1 грудня.

Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Відео дня

«Незважаючи на воєнний стан в Україні ми все ж таки продовжуємо працювати над розвитком електронних сервісів у місті. Відкритість даних, їх оприлюднення, створення нових платформ, максимальне переведення усіх послуг, які надає міська рада в онлайн — це один із пріоритетів нашого розвитку, — відзначає міський голова Сергій Надал. — Звичайно, що війна внесла свої корективи і не всі послуги ми можемо замовляти та оплачувати. Однак зусилля сьогодення спрямовані в напрямку безпеки і відповідно ці електронні сервіси також мають як безпековий, так і інформативний характер для жителів Тернопільської громади. Функції застосунку будуть постійно оновлюватися».

Наразі, у першому релізі доступний такий функціонал:

  • ДеТранспорт – додано онлайн-карту з відображенням руху всього транспорту, передбачена можливість переглядати вибраний маршрут та оновлено перелік пунктів поповнення карток;
  • можна перевірити баланс «Картки тернополянина» чи неперсоніфікованого електронного квитка за номером, а також побачити його термін дії;
  • передбачена можливість запису на прийом до управління державної реєстрації;
  • отримувати сповіщення про початок та відбій сигналу «Повітряна тривога».

Також доступні мапи із прокладанням маршрутів до:

  • Пунктів обігріву;
  • Закладів торгівлі, що працюють без світла;
  • Мапа колонок-качалок питної води;
  • Мапа укриттів.

Додаток доступний для завантаження на операційні системі Android та на iOS.

У коментарях Victor Bey пише: Для початку збільшіть розмір шрифтів і кнопок у додатку, щоб легше було в них попадати і читати (або можливо не протестили на різних екранах і получилось щось не те)

Перевірте правильність заповнення форм, бо будуть приходити вам слова замість цифр, і електронна пошта як попало.

Якщо вже є новини на головному екрані і я їх скролю, то приховайте верхні пункти, щоб були лише новини (подумайте за користувача, щоб він не тицяв лишній раз в "див. всі").

Зараз стрілки вказують на перехід за посиланням, а не перехід на інший екран.

Якщо є багато розділів різних мап та інших послуг, то зробіть горизонтальний скрол (відкрийте дію і повторіть типові патерни), не заставляйте користувача мучитись, це не сайт, це додаток.

Перейшовши з головного екрану по натиску "див. всі" (напишіть по людськи без скорочень, ніби вам шкода букв) більшість не зразу зрозуміють, що їх перекинуло в один з розділів, які є внизу і будуть шукати кнопку назад (стрілочку) щоб повернутись на головний екран (це один з прикладів), такий користувацький патерн.

Ну і карта має бути картою, бо люди будуть збільшувати карти, які є не картою, а зображенням для розділу.

За старання "+", але ще попрацюйте.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли що у Тернополі діє Інтерактивна карта «Пунктів обігріву»

Читайте також

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up