Партнер рубрики Події

У Тернополі школа носитиме ім’я полковника Муляра, який загинув на Сході

У Тернополі школа носитиме ім’я полковника Муляра, який загинув на Сході

Школа №20 тепер буде називатися іменем полковника Служби безпеки України Руслана Муляра. Батько трьох дітей загинув на Луганщині наприкінці травня поточного року.

За інформацією пре-служби СБУ в області, громадськість підтримала цю ініціативу. В обговорення, що відбулося в школі, брали участь, як представники спецслужби, представники влади, так і батьки та учні навчального закладу.  

На початку обговорення тернополяне переглянули короткий документальний фільм про життєвий шлях загиблого офіцера СБУ. Після виступів доповідачів учасники заходу одноголосно проголосували за присвоєння загальноосвітній школі імені Руслана Муляра.

- Важливо, що люди пам’ятають про батька. Та намагаються залишити наступним поколінням згадку про нього, – зазначила  донька полковника Наталя. Після завершення заходу директор школи представив присутнім куток-музей операції Об’єднаних сил на Сході нашої країни. Очільник закладу розповів, що саме постать випускника їхньої школи – Руслана Муляра, спонукала його до створення цього музею.

Відео дня

- Під час підготовки громадського слухання, я спілкувався з багатьма людьми, які були знайомі з Русланом. Я чув лише добрі відгуки про нього як про побратима, друга, чоловіка та батька», – зауважив директор ЗОШ І-ІІІ ступенів № 20 Зіновій Фірман.

 

Довідка

Руслан Муляр – співробітник Центру спеціальних операцій «А» Служби безпеки України. Народився 1975 року у Тернополі. Займався легкою атлетикою, виконав норматив кандидата в майстри спорту. Неодноразовий переможець і призер всеукраїнських та обласних юніорських змагань. До лав СБУ Руслан Станіславович вступив у 2001 році. За майже два десятки років офіцер пройшов шлях від сержанта до полковника, від розвідника до командира групи. За професіоналізм, героїзм та доблесть, виявлені під час участі в антитерористичній операції, він був неодноразово нагороджений відомчими відзнаками. Життя Руслана Муляра трагічно обірвалося під час бойового завдання 26 травня 2018 року на Луганщині внаслідок ворожого обстрілу. За доблесть і самовідданість виявлені при виконанні службового обов’язку Указом Президента України від 02.06.2018 № 158 Руслан Муляр нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Oksana Fiorentina

    ЗГІДНА.МУДРО
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:01 Тимчасове відключать газ в центральній частині Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up