Партнер рубрики Події

У Тернополі стартує тестування кандидатів у нову поліцію

У Тернополі стартує тестування кандидатів у нову поліцію
Прийом анкет від кандидатів у патрульну службу Тернополя завершився 4 листопада. Загалом, як розповів на брифінгу заступник начальника УМВС в Тернопільській області Олег Ляхович, із періоду 14 жовтня надійшло 4630 анкет, 68% - в онлайн-режимі. Решту охочі поповнити ряди поліцейських заповнювали особисто в Українському домі "Перемога".

65% претендентів складають чоловіки, кількість людей з вищою освітою - 59%, студентів - 17%. Посвідчення водія серед тих, котрі подавали анкети, мають 77,6%, безробітних - 44,9%, діючих співробітників міліції - 7,1%.

З Тернополя надійшло 2165 анкет, з області - 1700, з інших регіонів країни - 688. Наразі опрацювали вже 3590 заяв, які й братимуть участь у подальшому відборі.

З понеділка, 9 листопада почнуться тестування із загального розвитку. Це стосується всіх кандидатів.

Відео дня

- Їх розділять на групи, у приміщенні бібліотеки Тернопільського національного економічного університету розпочнеться прийом перших заліків, - говорить пан Олег. - Після тестування на загальний розвиток, проведемо заліки з фізичної підготовки. Чоловіки повинні підтягнутись, пробігти кілометр і сто метрів. Для жінок - це віджимання, біг - кілометр і сто метрів. Після цього всі пройдуть військово-лікарську комісію в секторі охорони здоров'я. Потім - співбесіда з психологом. Тільки тоді виберуть тих, хто стане одним з патрульних у Тернополі.

Навчання відібраних кандидатів проходитимуть у Львівському державному університеті внутрішніх справ. Орієнтовно воно розпочнеться в кінці січня. Але все залежатиме від того, наскільки оперативно претенденти пройдуть всі етапи відбору.

Ті кандидати, які подавали заявки, але наразі перебувають в зоні проведення АТО, повинні будуть приїхати на тестування.

- Якщо кандидат не зможе з поважних причин прибути на залік з визначеною групою, він повинен буде пройти тестування в інший визначений час до завершення цього етапу відбору, - пояснив заступника начальника обласної міліції.

Нагадаємо, що в патрульну службу Тернополя планують набрати 200 чоловік. Процесом відбору кандидатів, аналізом анкет займається Департамент національної поліції України.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    А то правда що за прийом в поліцію уже беруть хабарі?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи 21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Як Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Великодні ярмарки в Тернополі: що та за скільки продають. Перевірили журналісти «20 хвилин»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up