Партнер рубрики Події

У Тернополі стартувала «КіноХвилька»

У Тернополі стартувала «КіноХвилька»
  • II Всеукраїнський фестиваль дитячого кіно, анімації і телебачення «КіноХвилька» розпочався 20 травня у Палаці кіно.
  • Триватиме захід три дні, до 22 травня включно. Вхід вільний. 

Сьогодні гості фестивалю мали змогу переглянути мультики, сучасне українське кіно та концерт; поспілкуватись з “мамою” Капітошки, Петрика П`яточкіна, сценаристкою, письменницею Наталією Гузєєвою. Усі бажаючі брали участь в майстер-класі “Хочу зняти кіно на мобільний телефон! Як?” від відомої режисерки Олександри Чупріної  та звукорежисерки Каріни Режевської, а також виготовляли об’ємні аплікації “Казка у 3-D”  під керівництвом студії «ІРИска».

Діти, які мріють стати акторами, реєструвались на кастинг головних ролей у зйомках фільму «Довбуш» режисера Олеся Саніна, а також на ролі кіно від Одеської кіностудії ім. О. Довженка. 

- Цього року організовано дуже багато проектів. Найголовніше це те, що наші діти самі почали знімати кіно і робити анімації, а також почали отримувати акторські ролі у фільмах українського виробництва,- каже заступник мера, очільник ГО «Творче об’єднання» КіноХвилька» Леонід Бицюра. - Дуже активно розвиваються кіношколи та кіносадок, де дітки набираються навиків акторської діяльності. 

Нагадаємо, фестиваль "КіноХвилька" триватиме ще 21-22 травня. У його програмі - не тільки перегляди українського кіно і мультфільмів, а й зустрічі з митцями, майстер-класи і навіть кастинги. Із програмою заходу можна ознайомитися тут. 


   

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up