Партнер рубрики Події

У Тернополі створили комісію з перейменування вулиць. Хто увійшов до її складу

У Тернополі створили комісію з перейменування вулиць. Хто увійшов до її складу

Створена комісія має до 31 травня 2022 року сформувати перелік вулиць та інших об’єктів, що потрібно перейменувати та надати пропозиції щодо їх нових назв.

За результатами роботи комісії у Тернополі проведуть громадське обговорення та узагальнять його результати.

Окрім працівників міської ради, до складу комісії увійшли історики-краєзнавці та філологи з Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Нагадаємо, що жителі міста можуть подати свої пропозиції щодо перейменування вулиць до 1 травня. Пропозиції щодо переліку вулиць, які слід перейменувати у Тернополі в рамках дерусифікації, та нові назви вулиць тернополяни можуть подавати, заповнивши Google-форму, а також надсилати на електронну пошту [email protected].

Відео дня

Читайте також: У Тернополі планують перейменувати вулиці, назви яких мають російське і радянське значення. Чекають ваші пропозиції

Як і чому змінювали назви вулиць у Тернополі. Ретро фото

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (29)
  • Анна Кулиняк

    нового  масиву вулиці назвати  дубова  грабова  липова  ясенова  акаційова  і  т  д  а другий масив  квітковий
  • Юрій Сліпий

    Давайте почекаємо, ще  троха бо ще війна, і героїв як серед живих так і не дай Боже серед мертвих буде вдосталь, ато зараз перейменують а потім інші решта що не заслуговують такої поваги?
  • Orusia Derevlyak

    Ви вже поміняли вул Героїв-Крут а  подивіться яка там дорого яма на ямі ви спочатку зробіть дороги а тоді міняйти назви вулиць зараз війна неначасі це робити витратіть гроші на щось що потрібно .Це відмивання грошей .
  • Любовь Лушникова

    Відмивання грошей,не має більш проблем  стидно за Тернопіль, нагадаю Війна

keyboard_arrow_up