У Тернополі вбили завучку однієї із шкіл. Що відомо?

У Тернополі вбили завучку однієї із шкіл. Що відомо?
  • Тіло мертвої сусідки вранці, 22 вересня, близько 11:30 виявила тернополянка. Вона одразу зателефонувала на лінію "102".
  • Як вдалося нам дізнатись, життя відібрали у 53-річної завучки 11-ої школи.

Що відомо про злочин

Як повідомили в Головному управлінні національної поліції у Тернопільській області, на місце події виїхала слідчо-оперативна група. Зайшовши у квартиру, правоохоронці знайшли жінку, 1967 року народження, зі слідами насильницької смерті. У потерпілої експерт виявив травми голови та шиї.

За словами начальника ГУНП в Тернопільській області Олександра Богомола, загибла працювала заступником директора в одній із шкіл обласного центру. Вона вранці не вийшла на роботу, не відповідала на дзвінки. Перевірити чи все гаразд попросили сусідку.

На місці злочину працюють оперативники, опитують свідків, встановлюють обставини смерті та причетних до цього людей.

Відео дня

Як вдалося дізнатися журналістам "20 хвилин" з власних джерел, загибла - заступниця директора 11-ї школи. Жінка не одружена, дітей не мала, проживала сама. Вчора ще була в школі. Сьогодні не прийшла до школи – колеги захвилювались, почали дзвонити. Вона слухавки не брала. Тоді пішли до неї додому – там ніхто не відчиняв.

Колеги звернулись до поліції. Коли відчинили двері – побачили нерухоме тіло. Судмедексперт, при попередньому огляді, визначив, що смерть – насильницька. Тобто, жінка не сама упала і розбила голову. У квартирі все чисто і охайно, принаймні візуальних ознак пограбування немає. Наразі чекають приїзду родичів, аби подивились, чи нічого не пропало.

Що кажуть у школі

Директор 11-ої школи школи Павло Літинський підтвердив інформацію, що загибла - Анжела Володимирівна Макаренко. Для усієї школи це стало великим потрясінням. Педагоги в розпачі.

Колеги, імен не називаємо, розповідають, що вчора, 21 вересня, у школі трапився інцидент: якийсь чоловік намагався прорватись до школи.

- Кричав, що з навчального закладу зробили Бог зна що і тепер сюди не пропускають. Саме Анжела Володимирівна намагалась його заспокоїти – розмовляла з чоловіком. Чи причетний він до вбивства – поки не зрозуміло,  - кажуть вчителі.

"20 хвилин" також стало відомо, що телефон жінки знайшли біля одного із закладів на вул. Лепкого. Чому там опинився - мають встановити правоохоронці. 

Колеги не можуть прийти до тями від жахливої звістки. Досі перебирають всі події та намагаються отямитись. Стверджують в один голос: ворогів їхня Анжела точно не мала. І принаймні вчора була в гарному настрої.

- Вона дуже рання пташка і завжди приходить до школи чи не найпершою, - вчитель історії Інна Чернецька досі не може говорити про колегу в минулому часі. – Всі знають, що встає не пізніше 6 ранку і, доки всі зійдуться на роботу, вже встигає полити усі вазони. В неї і вдома, на «Східному», величезний квітник – вона любить, аби було красиво.

Зранку 22 вересня вчителі до учительської – там закрито. Здивувались, - де це їхня Анжела Володимирівна. Але на початку першого уроку класна керівничка 6-Б, де завуч мала проводити урок, захвилювалась не на жарт – діти самі, а Анжели – немає.

- Вона – дуже яскрава особистість – багатогранна, добра, щира, правдолюбка і, якщо бралась за якусь роботу – виконувала її найкраще, - пригадує Інна Чернецька. - Колись була директором ліцею №13, вже багато років, як прийшла до нас заступником директора – викладала зарубіжну літературу і мистецтво. Обожнювала все красиве, любила театр, могла у вихідні зірватись з компанією і поїхати в оперу до Львова. Це та людина, яку не побачиш один день у школі – і настрій вже не той.

Добра людина, класний спеціаліст – так за Анжелу говорять всі, хто її знав. Кажуть, що ця втрата настільки величезна – словами не описати.

- Ми почали все обговорювати – не можемо досі усвідомити і повірити, ніби не з нами це все сталось, - кажуть колеги. – В неї просто не могло бути ворогів – вона була надзвичайно доброю і вміла йти на компроміси. Щедра і великодушна. От як ми зараз без неї?..

В управлінні освіти міськради про цей прикрий випадок також відомо. Там висловлюють глибокі співчуття родичам та колегам загиблої. 

- Нам прикро та боляче, - каже начальниця міського управління освіти Ольга Похиляк. - Інформацію про загиблу ми розголошувати не можемо. Ми самі дізналися про цю сумну звістку кілька хвилин тому від правоохоронців.

Даний факт внесений в ЄРДР згідно статті 115 частина 1 ККУ.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (64)
  • Оля Назарко

    😥
  • Тетяна Маркіза

    Вічна пам'ять. Нехай з Богом спочиває.
  • Вера Стадникова

    Очень жаль женщин у
  • Tetyana Ivashina

    Царство Небесное тебе, Анжелочка!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував Від читача 13:58 На платформі Мегого вийшов короткометражний фільм Віталія Кікотя «Сумні портрети». 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up