У Тернополі вчать сортувати сміття. На “Східному” встановили спеціальні контейнери

У Тернополі вчать сортувати сміття. На “Східному” встановили спеціальні контейнери

Пункти прийому вторсировини встановили для жителів масиву “Східний”, аби привчати жителів міста сортувати сміття і починають саме зі шкіл.

 

У місті запустили пілотний проект “Екокультура”, реалізований за сприяння Фонду Богдана Гаврилишина.

Зараз Тернопільські школи № 10 і № 14 вже сортують сміття, а також школа у Великих Гаях долучилась до проекту. На днях до ініціативи також долучаться школи № 17 і № 21.

Шість контейнерів для сортування відходів встановили в кожній школі, яка бере участь у ініціативі, на Східному масиві. 

Відео дня

- Проект “Екокультура” став переможцем хакатону, який проходив навесні цього року, - каже один з координаторів проекту Юрій Кулик. - І завдяки фонду Богдана Гаврилишина ми отримали на реалізацію свого проекту 10 тисяч гривень.

Зазначимо, хакатон - це захід, під час якого команди вирішують певну проблему в обмежений період часу. В кінці хакатону кожна з команд представляє свій результат перед журі. Переможці отримають винагороди та необхідну підтримку під час доопрацювання та запуску свого проекту.

- Ми запустили цей проект лише у тестовому режимі на мікрорайоні “Східний”, - розповідає один з координаторів Іван Рудакевич. - Окрім шкіл на “Східному” до нас виявила бажання долучитися школа Великих Гаїв.

Проект реалізується різними способами, зазначають організатори.

- Ми розставляємо у школах спеціальні контейнери, для того, щоб діти з дитинства навчались правильно сортувати відходи, - розповідає пан Кулик. - Також у нас діє інформаційна кампанія, ми роздаємо флаєри школярам, на якіх роз’яснюємо, що як і куди потрібно викидати. А ще на флаєрах пояснено, який тип сміття переробляється, а який ні.

Також координатори проекту розповідають, що вони розклеюють спеціальні наклейки у відповідних місцях та вчителі, у свою чергу також, заохочують дітей дотримуватись правил сортування сміття.

- Школи мікрорайону “Східний” - це площадки, на яких ми відпрацьовуємо формат роботи, - кажуть координатори проекту. - Після тестової версії, ми проаналізуємо виконану нами роботу та її результати. І надалі будемо розповсюджувати нашу ініціативу по всьому місту, та по всіх школах Тернополя.


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Олександр

    В флаерах, якi роздають дiтям в школах, ключове слово - ЗАРОБЛЯЙ. Жодноi високоi мети. Це бiзнес. Бiзнес з певними правилами, ризиками, загрозами. Cмiттевий бiзнес - не для шкiл. Це нововведення порушуе  санiтарнi норми:
    картоннi короби ( спецiалiзованнi cмiттевi контейнери ), встановленнi в примiщеннi навчального закладу. За контейнерами закрiплюеться черговий з числа учнiв, який слiдкуе за сортуванням СМIТТЯ. В разi, якщо щось пiде не так то дитина зобовязана усунути. Тобто, залiзти руками в смiття. Це прямий i короткий шлях до аллергiчных, кишкових та венеричних захворювань. I на закiнчення. Порушуеться закон щодо захисту прав дитини: використання дитячоi працi задля покращення фiнансового стану роботодавця. Це кримiнал . ХРЕНОВИЙ ДЛЯ ШКОЛИ БIЗНЕС ПЛАН.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up