Партнер рубрики Події

У Тернополі померла 29-річна вагітна іноземка, у неї підтвердили коронавірус. Що з дитиною? (ОНОВЛЕНЕ)

У Тернополі померла 29-річна вагітна іноземка, у неї підтвердили коронавірус. Що з дитиною? (ОНОВЛЕНЕ)
  • Про смерть 29-річної жінки повідомили у Тернопільському обласному лабораторному центрі.
  • Як вдалось з'ясувати "20 хвилин", жінку вночі доставили у перинатальне відділення Тернопільської міської лікарні №2. Їй провели негайну операцію. Проте від супутніх патологій жінка померла. Дитину, на  щастя, вдалось врятувати. 

Інформацію про летальний випадок серед хворих на коронавірус у Тернополі, 26 серпня повідомили на сторінці ДУ "ОЛЦ МОЗ України". Згодом уточнили: померла 29-річна жінка-іноземка, у якої були супутні захворювання. 

За інформацією з власних джерел, жінка поступила в Тернопільську міську лікарню №2, була вагітна. 

Про ситуацію ми запитали в керівника медзакладу Ростислава Левчука. 

Відео дня

- Такий випадок і справді був, - коментує він. - Хвора поступила до нас з патологічною вагітністю. Їй вночі терміново провели оперативне втручання. Жінка була у вкрай важкому стані. Його ускладнив ще й коронавірус. 

"Боролись за життя і жінки і дитини"

Як говорить Ростислав Левчук, операція була складною. Лікарі боролись за життя жінки і її дитини. Зараз малюк знаходиться у перинатальному відділенні під наглядом медиків. 

- Ми намагалися її врятувати, - говорить медик. - Операція проводилась у невідкладному порядку. 

Перед оперативним втручанням жінці провели ІФА-тест. Але він дав від'ємний результат. Після операції "за життєвими показами" жінці зробили повторний ПЛР-тест, який уже дав позитивний результат. 

Як каже пан Левчук, перед тим, як поступити у пологовий, жінкам проводять експрес-тестування та ІФА-тестування. У післяопераційному порядку жінкам роблять ПЛР-тести. 

Чи були контактні пацієнти?

Пан Левчук запевнив, що небезпеки поширення вірусу у відділенні немає. Усі контактні особи обстежені, а лікарі працювали в необхідному захисному одязі. 

​​​​- Спільно з епідеміологами були проведені усі необхідні заходи, - коментує Ростислав Левчук. - Хвора і все відділення було ізольоване. Відповідно, усі інструкції щодо ізоляції і недопущення поширення вірусу виконані належним чином. Тож загроз для інших нема.

На запитання журналістки "чи були підстави оперувати жінку в захисті" - в міському управлінні охорони здоров'я пояснюють: Так оперують в час карантину усіх пацієнтів. 

Проте, чи контактували медики після того із ізншими породіллями невідомо. Залишається без відповіді і питання чи були контакти у самої жінки із іншими пацієнтками до або після оперції.

Жінка приїхала на навчання

Як передає "Суспільне медіа" , жінка в Тернопіль приїхала із Нігерії на навчання. Вчилась у Тернопільському медичному університеті. 

"- Ми отримали першу смертність породіллі в Україні. Від ускладнень після пологів, в якої була підтверджена коронавірусна інфекція. Це жителька іноземної держави. Вона навчалася в медичному університеті. Після кесарського розтину виникли ускладнення по акушерській частині. А коли проводили обстеження жінки виявили позитивний результат на коронавірус", – каже Заступниця управління охорони здоров’я облдержадміністрації Лідія Чайковська, передає "Суспільне". 

Редакція "20 хвилин" співчуває рідним та близьким жінки. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (411)
  • Roman Petryshyn

    Зараз що не болячка то вірус!
  • Игорь Тихий

    Хватит писать бред
  • Виктория Ждан

    Так від чого померла породілля? І до чого тут короновірус! Оперативне втручання робили ж не тому, що вірус. Навіщо все звалювати в одну купу?
  • Александра Салий

    Начинают людей запугивать, что б потом сами сели добровольно на карантин
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up