У Тернополі відбудеться вечір пам'яті відомого барда, поета Олександра Смика

У Тернополі відбудеться вечір пам'яті відомого барда, поета Олександра Смика

28 жовтня в обласній філармонії буде вечір пам'яті Олександра Смика.

 

Вечір організовують з нагоди 65-річниці від дня народження відомого барда і поета.

Про це повідомляють га Сторінці творчості Олександра Смика.

— 18 травня — 18 жовтня минуло п"ять місяців як нема Саші... 26 жовтня йому було б тільки 65... Родина, друзі, колеги запрошують на вечір пам"яті Олександра Смика. Згадати, подумати, вшанувати..., — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Початок заходу — о 18:00.

Олександр Іванович Смик народився 26 жовтня 1957 року у селі Грузьке Кролевецького району на Сумщині.

У 1977 році він завершив навчання на педагогічному факультеті Рівненського державного педагогічного інституту, а у 1983 році закінчив Київський університет імені Т. Г. Шевченка.

Олександр Смик був українським бардом, драматургом, за життя видав понад 20 поетичних збірок, неодноразово друкувався у літературно-краєзнавчих часописах.

Митець свого часу став автором багатьох концептуальних розробок музичних фестивалів, приміром, «Тарас Бульба», «Вивих»,  «Повстанські ночі», «Золоте підпілля» тощо.

Саме йому належить ідея та кураторство втілення проєкту бібліотеки-музею «Літературне Тернопілля», створеної у 2012 році.

Упродовж 2010-2014 років Олександр Смик обіймав посаду начальника управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради, від липня 2015 року був головою обласної організації Національної спілки письменників України, згодом – начальником управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради (до 2020 року).

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що 18 травня не стало Олександра Смика – драматурга, поета, журналіста, лауреата численних престижних премій, Члена різних національних спілок України.

Читайте також

Відійшов у засвіти знаний тернопільський бард та культурний діяч Олександр Смик

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Андрій Галан

    А чому не дати дозвіл бажаючим на і/о???

keyboard_arrow_up