У Тернополі відкрили кризову кімнату для постраждалих від насильства (ФОТО. ВІДЕО)

У Тернополі відкрили кризову кімнату для постраждалих від насильства (ФОТО. ВІДЕО)

19 жовтня у Тернополі відкрили кімнату кризового реагування для громадян, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Кризову кімнату відкрито в межах проєкту «Трамплін до рівності», за реалізації Тернопільською міською радою спільно з Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні (UNFPA), БФ «Українська фундація громадського здоров’я» за фінансової підтримки Уряду Швеції та за сприяння Офісу Віцепрем’єрки з питань євроінтеграції та євроатлантичної інтеграції. Про це повідомляє пресслужба Тернопільської міської ради.

Основними завданнями Кризової кімнати є забезпечення постраждалих місцем безпечного тимчасового цілодобового перебування, надання первинної психологічної допомоги та перенаправлення клієнтів до інших надавачів послуг у сфері домашнього насильства - соціальних служб, медичних та юридичних установ.

Кімната відповідає усім санітарно-гігієнічним нормам, має комфортні умови перебування - тут облаштовано кухню та все необхідне для тимчасового проживання, а також вона пристосована для перебування осіб з інвалідністю.

Відео дня

У кімнаті кризового реагування можна отримати прихисток від кривдників на період від 10-ти до 20-ти днів, а також психологічну та юридичну допомогу.

Щоб скористатися послугами Кризової кімнати, постраждалим від насильства необхідно звернутися до поліції або соціальних служб. Адреса кімнати не розголошується з метою безпеки.

Довідка

UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення є провідною агенцією ООН, яка зосереджує свою роботу у сфері гендерної рівності, репродуктивного здоров’я та розбудови потенціалу молоді. Спільно з партнерами ми працюємо у 150 країнах та територіях світу, а з 1997 року і в Україні для утвердження рівності, подолання гендерних стереотипів, посилення можливостей жінок, рівномірного розподілу домашніх обов’язків та залучення чоловіків у виховання дітей.

Проєкт «Трамплін до рівності», що фінансується Швецією, спрямований на зміну соціальних норм та відмову від гендерних стереотипів в освіті, на роботі, вдома, у житті громади та створення сприятливого середовища, а також зростання суспільного попиту на просування рівних прав та можливостей для жінок та чоловіків в Україні. Дізнатись більше про проєкт https://www.youtube.com/watch?v=wdm1eKAVnB4.

Мінсоцполітики інформує: якщо ви потребуєте консультації, ще не готові звернутися до поліції з даного питання, то можете зателефонувати на номери «гарячих ліній», де вам нададуть консультації та роз’яснення. А саме: 15-47; 0-800-500-335; 116-123; 0-800-500-225; 116-111; 15-45; 0-800-213-103; 102.

Читайте також Б’є – значить любить? Вони би тішились життю і жили, аби… не їхні чоловіки

На Тернопільщині на обліку поліції за вчинення домашнього насилля перебуває 312 жінок

У Тернополі запрацювала мобільна група з протидії домашньому насильству

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up