У Тернополі відкрили ще один клас безпеки. Чому вчили юних рятувальників?

У Тернополі відкрили ще один клас безпеки. Чому вчили юних рятувальників?
  • Клас безпеки відкрили у Тернопільському навчально-реабілітаційному центрі.
  • На святковий захід запросили рятувальників із спорядженням та спецтехнікою.

Основною метою відкриття таких класів є формування у дітей культури безпечної поведінки,  здорового способу життя та навичок рятування в умовах надзвичайних ситуацій, розповідають у Тернопільському районному управлінні держслужби з надзвичайних ситуацій.

Відео дня

 

Після урочистого відкриття рятувальники запросили дітей на перший урок безпеки. Їм розповіли про основні причини пожеж та про те, як їх попередити. Повідомили про порядок дій у разі виникнення надзвичайних подій.

Найбільше юним рятувальникам сподобались практичні заняття. На них вони вились користуватись справжнім вогнегасником спробували подолати умовну пожежу за допомогою пожежного стволу.

На окремій локації рятувальники нагадали правила мінної безпеки, що воєнний час дуже актуально. Розповіли і про те, що таке вибухонебезпечні предмети, як їх розпізнати та як з ними поводитися, у випадку їх виявлення.

Під час заняття на вулиці учні із задоволенням досліджували пожежну машину і приміряли одяг справжніх вогнеборців.

 – Сподіваємося, що проведений захід був корисним, а діти збережуть ці знання, на все життя, – зазначають у ДСНС.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, як у Тернополі знімали відеоролик про юних пожежних-рятувальників. Також повідомляли про те, що надзвичайники навчали школярів Чортківського і Тернопільського районів правилам безпеки.  

 

Читайте також:

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up