Партнер рубрики Події

Як вберегтися від пожеж та мін: рятувальники Тернопільщини вчили школярів правилам безпеки

Як вберегтися від пожеж та мін: рятувальники Тернопільщини вчили школярів правилам безпеки
  • Що робити, якщо натрапили на невідому річ, схожу на вибухонебезпечний предмет? Як себе поводити у разі виникнення пожежі?
  • Відповіді на ці питання учням шкіл Чортківського і Тернопільського районів надавали рятувальники під час уроків безпеки.

Справжні рятувальні пригоди відбувались у шкільних родинах Тернопільщини. До їх вихованців завітали працівники ДСНС зі своїм оснащенням і корисними практичними майстер-класами.

Під час зустрічі з учнями Чортківської загальноосвітньої школи надзвичайники, розповіли школярам, яких правил безпеки необхідно дотримуватись, як діяти та куди звертатися по допомогу у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Відео дня

Також дітлахи дізналися, що робити під час пожежі. Вони навіть мали змогу спробувати себе у ролі вогнеборців під час практичних занять з користування вогнегасником. Також навчились надавати першу допомогу, розрізняти боєприпаси за видами і дізнались, як діяти у разі натрапляння на вибухонебезпечний предмет.

Звичайно ж, дітям не забули нагадати про сувору заборону спалювання рослинності.

Школярі також мали можливість дослідити пожежно-рятувальну техніку й обладнання.

Що таке мінна та пожежна безпека розповідали і показували учням Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №19.

А для школярів Гончарівської гімназії Монастириської територіальної громади рятувальники провели Акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Всі ці знання і навички дуже потрібні молодому поколінню у повсякденному житті. Особливо в наш неспокійний військовий час, коли загроза може чатувати будь-де. А знання правил безпечної поведінки може врятувати життя.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» розповідали, як рятувальники навчали школярів Кременеччини пожежній безпеці і приймають у себе «Хоробрих їжаків» з пласту.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up