Партнер рубрики Події

У Тернополі відкрили виставку унікальних ікон

У Тернополі відкрили виставку унікальних ікон

25 травня у Тернополі відкрили виставку відомого іконописця Володимира Шерстія.

Про це повідомили в Тернопільському обласному методичному центрі народної творчості.

Твори сакрального живопису презентували у центральному корпусі Західноукраїнського Національного Університету, вул. Львівська 11.

Відео дня

Автор назвав експозицію «Зворотна перспектива», запланував презентацію своїх нових творів в Світле Свято Вознесіння Господа Бога.

Перша виставка ікон пана Володимира відбулась рівно 20 років тому в далекій Бразилії, столиці штату Парана, місті Куритиба. Твори іконописця добре відомі у Всесвітньому центрі паломництва Фатіма, зберігаються у храмах, приватних колекціях України та багатьох країнах світу.

На церемонію відкриття завітали духовенство, поціновувачі сакрального мистецтва, прихильники творчості, друзі. 

Колеги-художники називають ікони пана Шерстія унікальними.

— Сакральне мистецтво знаного майстра іконопису Володимира Шерстія має дивовижну енергетику, ікони освячують, окремі стають храмовими, їх зберігають у кіоті. Цей рідкісний дар писати ікони, передав йому Всевишній через покоління. Дідусь іконописця Степан теж був знаним іконописцем, загинув ще до народження внука. Поклик творити ікони прийшов до Володимира у Бразилії і повернув в рідну Україну. Під час новітньої війни Володимир взяв в руки зброю, захищати нас від російських агресорів. Воював в українському добровольчому батальйоні «Карпатська Січ», але справжнє його покликання — ікони. Твори сакрального мистецтва Володимира Шерстія неповторні, різні за змістом і формою, їх треба бачити, вони неймовірні. Завітайте, — написав на своїй сторінці у соцмережі художник Олег Кіналь.

Нагадаємо, раніше 20 хвилин повідомляли, що у Тернополі відкрили виставку фотографій Кшиштофа Хейке «Не тільки Катинь…».

 

 

Читайте також: 

У Тернополі відкрилась фотовиставка військових злочинів з різницею у 80 років

У Тернополі діє виставка майстрині художньої вишивки Євгенії Войнарської

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up