Партнер рубрики Події

У Тернополі відновили обов’язкове носіння масок

У Тернополі відновили обов’язкове носіння масок
  • У Тернополі встановили додаткові карантинні обмеження.
  • Носіння масок зробили обов'язковим у ТРЦ, кафе, храмах та транспорті

21 вересня у Тернополі в онлайн режимі відбулося засідання міського штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру.

Про це повідомляє Тернопільська міська рада.

Що вирішили

Під час засідання заслухано інформацію епідеміологів щодо актуальної ситуації із захворюваністю на COVID-19 в регіоні, за результатами якої прийняли ряд рішень щодо встановлення на території Тернопільської міської територіальної громади додаткових карантинних обмежень.

Відео дня

Серед головних рішень, які набирають чинності з 22 вересня 2022 року:

  1. Забезпечити дотримання маскового режиму у місцях масового скупчення населення, громадському транспорті, торгово-розважальних центрах, магазинах, закладах громадського харчування, закладах культури і мистецтв, релігійних установах.
  2. Забезпечити роботу водіїв та кондукторів на маршрутах використовуючи засоби індивідуального захисту (захисні маски, респіратори).
  3. Здійснювати перевезення пасажирів виключно в захисних масках (респіраторах).
  4. Здійснювати щоденну профілактичну дезінфекцію громадського транспорту, задіяного до перевезень пасажирів. 
  5. Рекомендувати працівникам закладів освіти (шкіл) приймати самостійно рішення щодо запровадження маскового режиму для дітей віком від 12 років та працівників закладу, беручи до уваги стан захворюваності.
  6. Організувати належним чином освітній процес відповідно до вимог чинного законодавства (постанови головного державного санітарного лікаря від 06.09.2021р. №10 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).
  7. Забезпечити належну  якість повітря приміщень в закладах освіти.
  8. Забезпечити неухильне подання інформації до ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ» щодо кількості відсутніх дітей в закладах освіти, кількості закритих класів, закладів.
  9. Під час Богослужінь у храмах дотримуватись маскового режиму та інших санітарно-протиепідемічних вимог, згідно з вимогами чинного законодавства. При здійсненні релігійних обрядів використовувати одноразовий посуд або використовувати засоби для дезінфекції Літургійного посуду.

Нагадаємо, останні обмеження щодо коронавірусу у Тернополі запроваджували 24 січня 2022 року. Тоді зокрема обмежили доступу відвідувачів до структурних підрозділів міської ради, заборонили роботу дитячих кімнат, обмежили роботу закладів громадського харчування, кінотеатрів та закладів культури, школярів перевели на дистанційне навчання, тимчасово заборонили масові зібрання, дискотеки і святкування.

Що пишуть у соцмережах

Ніна Швед зазначає: Знову дебіїзм...а цікаво у міськраді будуть дотримуватись своїх же вимог...? І головне- штафувати їх хто буде????

Yura Dmitrovsky: Постоянно тільки один Тернопіль по всьому.Що крим одного Тернополя більш міст немає?

Oksana Symko: Сумно на все це дивитись але гроші рулять

Микола Півцьо: Просто нема вже начім руки нагріти,от і повернулися до старого

Опитування

Як думаєте, будуть штрафувати?

 

Довідка

На всій території України до 31 грудня продовжили карантин через COVID-19.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (33)
  • Балушов Андрей

    А шо в нас лисий дебіл вище конституції??? Карантину не було в 2019 відправляли запит в моз, і зараз його немає це перше! В нас верховенство права діє люди вчіть конституцію і захищайтесь від виродків ! Фейкова пландемія фейкова могилізація відкривацте очі вас на убой женуть не будьте дибілами!  Смертність від грипу в рази вища ніж від брехливого вірусу травлять з повітря !!! Тому відколи війна пропав бананофікус !! Бо не літають і не малюють тюлітачками хімтрасси!

    Vlad Vladuk reply Балушов Андрей

    Ти бля, плуг йобаний. Що тобі фейки мобілізація? Ааа, ну тау, таким щурягам як ти все фейк і добрк буде коли буде параша, ти ж чмо продажне, син шмари конченої
  • Olena Sviderska

    І так важко  дихати, то ще маску...Вона не рятує.. Вона погіршує стан...
  • VITALYA F

    А водії маршруток як брали готівку у якості плати за проїзд, так і беруть, і братимуть! Хто їх оштрафує??? Доки влада буде лояльно?  Слід жорстко(!!!!) і жорстоко (!!!) карати і штрафувати!

    Vlad Vladuk reply VITALYA F

    Кого карати? Заходжу в  аршрутне таксі, а картку привату не приймає (банк заблокував оплату в трагспорті черкз спам) і як мені їхати?)
  • Помідоріно Батькович

    Зашібісь 🥳

keyboard_arrow_up