Партнер рубрики Події

У Тернополі відзначили 151-річницю від дня народження Соломії Крушельницької: фоторепортаж

У Тернополі відзначили 151-річницю від дня народження Соломії Крушельницької: фоторепортаж
  • Біля пам'ятника Соломії Крушельницькій у центрі Тернополя вшанували пам'ять видатної оперної співачки.
  • Урочистості провели з нагоди 151-річниці від дня народження артистки. На заході побувала й журналістка «20 хвилин».
  • Як все відбувалось – дивіться на фото!

У суботу, 23 вересня, біля пам’ятника Соломії Крушельницькій, що на бульварі Тараса Шевченка у Тернополі, зібрались десятки містян. Захід розпочався о 10 годині.

Біля монумента вшанували пам’ять примадонни світової оперної сцени і нашої землячки (родом Соломія Крушельницька з Білявинців, що на Бучаччині).

Відео дня

На захід прийшли студенти і викладачі різних курсів мистецького фахового коледжу імені Соломії Крушельницької і вихованці музичних шкіл міста. До урочистостей долучились представники влади.

– Соломія Крушельницька – співачка світової слави, краса і гордість української культури. Її талант є винятковим явищем в оперному мистецтві. Вона була і залишається символом досконалості і неперевершеності, адже володіла щонайтоншими нюансами голосу і передавала найскладніші людські почуття. Найвідоміші театри і концертні зали світу запрошували Соломію Крушельницьку. Світові музичні критики називали її незабутньою. Її ім’я стало нашою національною гордістю, – ведучі ознайомили присутніх зі здобутками артистки.

На завершення дійства тернополяни поклали квіти до пам’ятника під звучання запису пісні, яку у свій час виконала артистка. До речі, її лірико-драматичне сопрано діапазоном у три октави є унікальним явищем в історії світового вокального мистецтва.

Діти та викладачі охоче фотографувалися біля постаменту.

Нагадаємо, відкрили пам’ятник Соломії Крушельницькій у повний зріст в Тернополі у 2010 році. Він став першим монументом жінці у нашому місті. Розташований у сквері імені Тараса Шевченка навпроти ЦУМу. Постамент є пам'яткою монументального мистецтва місцевого значення.

Біля нього щороку 23 вересня влаштовують святкові урочини з нагоди дня народження Соломії Крушельницької.

 

Читайте також:

Як виглядав бульвар Тараса Шевченка 80 років тому: дивіться фото

Постамент, де стояв пам'ятник Пушкіну, загородили: ми дізналися навіщо

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up