Партнер рубрики Події

У Тернополі висаджують квіткові клумби та вертикальне озеленення

У Тернополі висаджують квіткові клумби та вертикальне озеленення

У Тернополі висаджують нові квітники, встановлюють вертикальні клумби та впорядковують сквери.

Про це повідомили в Тернопільській міській раді.

Наразі на території паркових зон міста встановили 27 фігур (арки, серце, букети) та 154 окремі елементи вертикального озеленення (вазони на електропорах). Для оформлення квіткових композицій використовуються рослини ампельної форми – пеларгонії та сурфінії.

На сьогодні вертикальне озеленення уже висаджено у парках Національного відродження та Сопільче. Роботи ще тривають у парку імені Тараса Шевченка. Висаджується вертикальне озеленення на вул. Руській та просп. Степана Бандери.

Відео дня

Триває впорядкування зелених зон і висадження літніх квітників. Висаджено квіти на бульв. Тараса Шевченка, у сквері Кобзаря, на вул. Листопадовій, вул. Петра Конашевича-Сагайдачного, площі Героїв Євромайдану, а на просп. Степана Бандери облаштували квітник у формі тризуба.

Також розпочалось висадження квітів на ландшафтній композиції у кольорах прапорів Європейського Союзу, країн США, Польщі та Великобританії, що на вул. Євгена Коновальця. Влаштовано вертикальне озеленення на майдані Волі та вул. Соломії Крушельницької.

Нагадаємо, днями тернополяни скаржилися, що замість вертикального озеленення у горщиках ростуть бур'яни. У міській раді згодом відреагували на зауваження.

– Вже цього тижня для комунального підприємства «Об’єднання парків культури і відпочинку» перевезуть квіти для мобільного озеленення, – відповіла речниця Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич.

За її словами, в парку Національного відродження 29 травня розпочали роботи з висадження вертикального озеленення. Упродовж тижня квіти мають з’явитись й у конструкціях парку «Сопільче». 

 

Читайте також:

У вертикальному озеленні Сопільче замість квітів – бур’яни: фото дня

 У Тернополі вперше квітнуть павловнії

На Чорновола замість червонолистих кленів висаджують декоративні сливи

У тернопільському парку «Здоров’я» висадили катальпи

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up