У Тернополі вночі помер 5-місячний хлопчик

У Тернополі вночі помер 5-місячний хлопчик

Смерть п’ятимісячного хлопчика зареєстрували в єдиному реєстрі досудових розслідувань правоохоронці Тернополя. Дитина померла в ніч з 17 на 18 листопада.

Матір розповідає, що поклала спати сина о 23:30, а побачила, що дитина не дихає лише вранці – близько 6:30. Медики, які приїхали на виклик, констатували лише смерть.

Відповідно до висновку медиків, причина смерті немовляти – механічна асфіксія від закриття отворів носа та рота тканиною. Оскільки слідчі будь-яких тілесних ушкоджень на тілі дитини не виявили, то припускають, що хлопчик задихнувся через накриття чи покривальцем, чи якимось іншим полотном. Остаточну причину смерті встановить судово-медична експертиза.

Правоохоронці кажуть, що цього року це вже вдруге вони реєструють удушення дитини через необережність батьків. Поліцейські звертаються до мешканців міста та області бути обережними з немовлятами, не ризикувати їхнім життям.

Відео дня

На жаль, ніхто не застрахований від синдрому раптової дитячої смерті, але батьки можуть вжити заходів, які значно знизять ризик його виникнення:

Дитина повинна спати тільки на спині; в ліжечку дитини не повинно бути м’яких матраців, ковдр, великих подушок і м’яких іграшок; маленьких дітей краще укладати в спеціальний спальний мішок, але не можна сповивати їх, щоб не допустити перегріву; не можна допускати перегріву кімнати; малюка не можна укладати спати разом з батьками, а якщо потрібно контролювати його сон, краще просто присунути ближче ліжечко; після їжі дитині потрібно обов’язково дати відригнути.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (12)
  • Наталя Подусовська

    А батькам співчуваю, носити під серцем, вихухати до 5ти місяці в і втратити...  нікому такого не побажаю... Нехай мале ангелятко з Богом спочиває...
  • Наталя Подусовська

    З народження дитина повинна спати на бочку, кожного сну на іншому. Так спали і мої дітки. А ще якщо так чергувати спання дитини то на один бік, то на інший, то гарно формується форма голови. Так постійно радила мені моя лікарка.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:20 Усе для ванної кімнати: огляд магазинів сантехніки Тернополя (партнерський проєкт) 15:00 Військовослужбовцю Тернопільського військкомату, якого затримали на корупції, обрали запобіжний захід 14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up