Партнер рубрики Події

У Тернополі водійка тролейбуса №9 за кермом розмовляла по мобільному, скаржиться пасажирка

У Тернополі водійка тролейбуса №9 за кермом розмовляла по мобільному, скаржиться пасажирка

Водійка тролейбуса№9, керуючи тролейбусом з купою пасажирів, розмовляла по телефону. Про це у редакцію “20 хвилин” повідомила читачка Катерина, яка зафіксувала порушення на фото. Інцидент стався 21 серпня. Водійка, за словами читачки, спілкувалася по мобільному близько 20 хвилин. 

Пані Катерина їхала в тролейбусі №9 з "Сонячного" до залізничного вокзалу, приблизно з 11.40 до 12.00 21 серпня. Водійка, як каже читачка, розмовляла по телефону від “Мандарина” до зупинки "Шостий магазин".

Пані Катерина запитала кондуктора, чи це нормально, що водій стільки часу спілкується по телефону, керуючи транспортним засобом однією рукою? На що у відповідь отримала: "Це може і керівництво дзвонити".

Далі водійка продовжувала тримати телефон однією рукою, а іншою вести тролейбус, який до речі був повний пасажирів. 

- Мене дивує безпечність водія, - каже тернополянка. - Невже не можна поспілкуватися на перерві чи, в крайньому випадку, на зупинці? Я прекрасно розумію, що всі ми люди і іноді потрібно терміново передзвонити, але говорити 20 хвилин - це занадто.

Відео дня

Коли водійка помітила, що її фотографують, то відклала телефон у сторону, додає пані Катерина. 

Прокоментувати цю проблему ми звернулися у КП "Тернопільміськелектротранс", проте відповіді не отримали, адже керівництво у відпустці до 1 вересня. Якщо водійка тролейбуса хоче пояснити свої дії, ми готові опублікувати її коментар. 

В управлінні патрульної поліції Тернополя повідомили, що постанова за ст. 122 ч.2 "Кодексу України про адмінправопорушення" передбачає штраф на водія у розмірі 425 гривень, а в разі його несплати протягом 15 днів розмір штрафу подвоюється.

До речі, з початку року інспектори патрульної поліції винесли 178 постанов водіям, які розмовляли по телефону під час руху. Розмови по телефону відволікають увагу водіїв. Через це вони нерідко порушують правила дорожнього руху і навіть потрапляють у ДТП. Тож, аби вберегти себе і не наражати на небезпеку, слід використовувати дистанційну гарнітуру «вільні руки», радять патрульні. 

 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (57)
  • Marcus Aurelius

    Насправді це невелике зло (великий досвід водіння, відточені всі рухи, відсутність механічної переключалки передач, тільки руль-газ-тормоз, руль легко рулиться одним пальцем).

    В місті є значно більші проблеми які варті такої уваги (9216 переглядів цієї новини).
  • Марійка Дацків

    Якщо ми будемо плювати на закони, починаючи з найдрібніших, то в нас порядку ніколи не буде. Все порушують. а люди ще й кажуть "Ну і що?" Чого ж в тоді бідні? Бо дурні.
  • Larisa Burnasenkova

    Хтось з депутатів попав в тролейбус , і дуже здивувався? А ми так кожен день ідемо , і в маршрутках така ж історія....
  • Oleg Romanyshyn

    Ну бл***ть добрий день. А типу в маршрутках шофери прям ангели. І там і там телефони під вухом.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up