Партнер рубрики Події

У Тернополі врятували чоловіка після клінічної смерті на турнірі

У Тернополі врятували чоловіка після клінічної смерті на турнірі

У Тернополі медики та небайдужі люди врятували чоловіка, який знепритомнів на спортивному змаганні.

Під час футбольного турніру в спортивному залі на території школи №27 одному із учасників стало погано. Він під час руху раптово знепритомнів. Коли бригада Е(Ш)МД оперативно прибула на місце події, то застала 49-річного чоловіка у стані клінічної смерті.

Про це повідомили в Центрі екстреної медицини та медицини катастроф Тернопільщини.

Але з першої хвилини присутні на змаганні люди з навиками надання домедичної допомоги робили непрямий масаж серця. Саме це дозволило постраждалому дочекатися медиків, які завдяки ефективному комплексу заходів відновили життєдіяльність його організму та вивели зі стану клінічної смерті.

Відео дня

Кровообіг був відновлений, пан Василь прийшов до тями і під оплески всіх присутніх був перенесений нашими працівниками до карети швидкої допомоги з подальшою госпіталізацією.

Пацієнт висловив бажання особисто потиснути руку своїм рятівникам.

Нагадаємо, раніше в МОЗ повідомляли, як надати першу допомогу постраждалим.

 

Читайте також:

Не чіпайте язик і не зупиняйте судоми — як правильно діяти у разі епілептичного нападу

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач43

    Вазовагальний синкопе – це стан, який виникає, коли організм надмірно реагує на певні тригери, такі як біль, страх або стрес, що викликає раптове падіння артеріального тиску та частоти серцевих скорочень.

    Це може призвести до епізодів непритомності або майже непритомності. Перед тим, як знепритомніти, ви можете відчути блідість шкіри, запаморочення, тунельний або розмитий зір, нудоту, відчуття тепла, холодний липкий піт. Під час епізоду синкопе сторонні перехожі можуть помітити різкі ненормальні рухи, повільний слабкий пульс, розширення зіниць. Відновлення після епізоду непритомності зазвичай починається менш ніж за хвилину. Однак, якщо встаєте занадто швидко після непритомності (до 30 хвилин), ви ризикуєте знову впасти в непритомність. Вазовагальний синкопе часто нешкідливий і не потребує лікування, однак ви можете травмувати себе під час епізоду синкопе. Лікування, якщо це необхідне, буде залежати від конкретної причини та тяжкості стану.

    Богдан Ярома reply Читач43

    Коротко і толково. Дякую!
  • Ростислав

    Вчасно надана допомога. Молодці.
  • Олександр

    та красуня зіграла роль дефибрилятора ?)

keyboard_arrow_up