У Тернополі забирали пляшки зі смітників, щоб продавати в них молоко

У Тернополі забирали пляшки зі смітників, щоб продавати в них молоко

Працівники КП "Екоресурси", яке займається вивозом пластикового сміття, планують додатково закупити 40 контейнерів-сіток у наступному році. Вони кажуть, що нещодавно з смітників біля залізничного вокзалу та ринків масово зникали пляшки.

Про це розповіли на засідання виконкому у середу 21, грудня.

- Півроку тому ситуація стосовно крадіжок пляшок зі смітників була катастрофічною, - зазначив представник "Екоресурсів". - Особливо в районі залізничного вокзалу та ринків - забираю усі пляшки до одної, а потім в них молоко продають. На щастя,  зараз це не має такого масового характеру.

Нагадаємо, "20 хвилин" провели у 2012 році розслідування стосовно сміттєвого ринку. На той час вартість розсортованих за кольорами, спресованих та тюкованих пляшок коливалась в межах 1500-3000 гривень за тонну.

Відео дня

Наразі в Тернополі 846 контейнерів-сіток. В 2015 році закупили 93 сітки, в 2016  - 63, в 2017 - планують закупити 40. У підприємстві цікавились досвідом використання євроконтейнерів в інших містах, зокрема у Львові. Кажуть, що закуповувати їх невигідно, адже один євроконтейнер коштує як 7 звичайних сіток.

На засіданні виконкому також затвердили фінансовий план КП "Екоресурси" на 2017 рік, згідно з яким доходи підприємства плануються 830 тис. грн, проте витрати будуть на 35 тис. грн більші, ніж торік.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Андрій Славопас

    Цивілізація, Європа!..
  • Анонім

    А чому б не причепити до тих контейнерів спеціальні проколювачі щоб ними проколювати пляшки. Я наприклад перед тим ,як викинути пластикову пляшку просто проколюї її ножем дома ,а потім спокійно викидаю . Так всі мають поступати щоб всякі хитровимахані не використовували повторно цю тару.

    Діонісій reply Анонім

    то тре брати виделку чи ніж, я роблю простіше, їх вже з відти не заберуть і місце в пакеті економиться - відкручую корок, пляшку звертаю, як всі звертають тюбік від зубної пасти чи від кетчупа чи гірчиці :) багато хто так робе, і потім корок закручую, розгорнутись пляшка не може, бо повітря всередині немає, якщо її розрогнути,, то виглят товарний вже не той, да і то зробити важкенько, хіба люди будуть дути в пляшку, хз де вона в якому місці була :_

    Анонім reply Діонісій

    а чим мій варіант гірший . Вколов пляшку і забув , а тут ви цілий тех -процес розписали ,а ще купу енергії треба використати .

    Piter Savka reply Анонім

    Людина не шукає легких шляхів

    Piter Savka reply Діонісій

    Ти такі всякі штуки знаєш  Даєш уроки майстерності ??? Я б записався.
  • Алла Алла

    Я особисто бачила як жінка зі смітника набирала пляшок і в машині припаркованій поруч розливала в них молоко.Я зробила зауваження так її чоловік кричав що зараз мені коляску перекине.Після того всі пляшки пробиваю перед викиданням,а смітники треба закритого типу.

    Місько Кузик reply Алла Алла

    молока на базарі не купляю,родина дає деколи,але всі пляшки також прорізаю перед тим як викинути.інших людей шкода,невідомо ж що тримали люди в тих пляшках.і це все таки одноразова тара
  • Діонісій

    пляшки забирали з тих контейнерів давно, з того часу, як їх поставили, на молоко, олію, самогон і горіляку, зараз мабуть горілка подорожчала в магазах от більше шмурдяка і продають , а на нього треба пляшки.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up