Партнер рубрики Події

У Тернополі заборонили проведення масових заходів. Що це означає, яка ситуація в інших областях

У Тернополі заборонили проведення масових заходів. Що це означає, яка ситуація в інших областях
  • З метою профілактики захворювання на коронавірус на території Тернопільської громади заборонено проводити масові заходи.
     
  • Таке рішення було прийнято 10 березня на засіданні оперативного штабу з питань координації дій щодо недопущення занесення і поширення на території громади випадків захворювань, спричинених коронавірусом.

Заслухавши доповіді членів оперативного штабу, вирішили від 11 березня 2020 року заборонити на території Тернопільської міської територіальної громади проведення масових заходів у закритих приміщеннях, в тому числі турнірів (театри, кінотеатри, спортзали, клуби, які мають необов'язковий характер) та максимально їх обмежити на відкритих майданчиках.

Рекомендації жителям:

  • якомога менше користуватися громадським транспортом;
  • тимчасово утриматися від поїздок та подорожей у країни, де є факти виявлення та поширення коронавірусу, а громадянам, які нещодавно повернулися із цих країн, обмежити спілкування та звернутися до сімейного лікаря;
  • людям віком старше 65 років самообмежити себе від перебування у багатолюдних місцях;

Керівникам суб’єктів господарювання та підприємцям, - максимально організувати роботу установ так, щоб ліквідувати черги; сприяти організації системи електронних платежів; працівників із ознаками ГРВІ не допускати до роботи до повного одужання; обмежити відрядження працівників по Україні та поза межами.

У навчальних закладах буде посилено контроль за проведенням протиепідемічних та дезінфекційних заходів в закладах освіти, зокрема будуть регулярно провітрювати класи, частіше мити місця загального користування, проводити роз’яснювальну роботу.

Відео дня

Більше про те, які саме додаткові заходи вводять у тернопільських школах, читайте згодом. 

Додатково будуть проводити дезінфекцію громадського транспорту, а у медичних установах - обмежувати відвідування пацієнтів, які перебувають на лікуванні.

Протокол із повним переліком заборон та рекомендацій дивіться нижче

Декілька областей вже ввели скасування або обмеження масових заходів, пише 24 канал

Заборона масових заходів у Чернівецькій області

Через випадок коронавірусу, на Буковині ввели надзвичайний стан. Усі навчальні заклади закрили на двотижневий карантин, а з 6 по 16 березня по області діє заборона на проведення будь-яких масових заходів.

Обмеження масових заходів у Сумах

Аби запобігти проникненню та подальшому поширенню коронавірусу в місті, міська влада Сум ввела обмеження на проведення масових заходів – як культурних, так і спортивних.

Заборона масових заходів у Житомирі

У Житомирі влада заборонила масові заходи: розважальні, спортивні та навіть святкові. Окрім того, буде створена мобільна група, яка здійснюватиме контроль безпосередньо за виконанням цього наказу.

Чи можна проводити масові заходи у Львові

Місцева влада ще 25 лютого порадила припинити заплановані на найближчий час масові заходи по всій області. "...Рекомендовано припинити масові заходи, що заплановані найближчим часом на території області", – йдеться у повідомленні. Втім, поки що це лише рекомендація, а не заборона.

Яка ситуація у Києві

У Києві немає заборони на проведення масових заходів – лише рекомендація щодо їх обмеження. Натомість КМДА попросила керівництва дитсадків та шкіл обмежити вхід стороннім людям у приміщення закладів (навіть батькам).

Також відомо, що КНУ імені Тараса Шевченка скасував усі найближчі масові заходи у всіх корпусах університету. Окрім того, викладачів, студентів та аспірантів припинили відправляти за кордон, натомість іноземні групи, делегації та просто окремі громадяни з-за кордону не прийматимуться. 

Організатори Київського напівмарафону теж вжили заходів, заборонивши іноземцям брати участь (навіть професійним атлетам). Також обмежено час перебування учасників у стартових коридорах – до 15 хвилин.


Читайте також: МАУ скасувала деякі рейси до 16 країн через коронавірус

Коронавірус в цифрах

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (49)
  • Іван Вальків

    А тепер сюрпрайз: де після цього буде розсадник вірусів?в подолянах, кабаках, дискотеках
  • Зеня Кулешір

    А це що запобігання масових заходів?
  • Вікторія Гладьо

    Стаття, звичайно, ні про що, а ось коментарі - сила)))
    Закриті канали це ніщо, в порівнянні з "відкритими" коментарями!
  • Іван Петрович Медин

    Тю! У Тернополі тих масових заходів щодня — тисячі! В кожних переповненому тролейбусі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up