Партнер рубрики Події

У Тернополі змінилася кількість дитячих садків і шкіл

У Тернополі змінилася кількість дитячих садків і шкіл

У Тернополі затвердили мережу освітніх закладів міста на 2022-2023 навчальний рік.

На засіданні виконавчого комітету затвердили мережу освітніх закладів Тернополя на 2022-2023 навчальний рік.

Про це повідомляє Тернопільська міська рада. 

Зміни зробили для оптимізації мережі закладів освіти, ефективного використання наявних приміщень, створення безпечних умов для здобуття громадянами дошкільної, повної загальної середньої освіти та позашкільної освіти, повідомляють у міській раді.

Відео дня

Відтак, мережа дошкільних навчальних закладів міста змінилася наступним чином:

  • відкрили дошкільний навчальний заклад №7, реорганізували початкову школу №4 у садочок №32.  Порівняно з минулим роком, дошкільних закладів стало на два більше. Учнів, які навчалися у Тернопільській початковій школі №4 перевели у загальноосвітню школу №25;
  • дошкільні підрозділи функціонують на базі трьох початкових шкіл №2, 3, 5 та двох закладів загальної середньої освіти, а саме  №30 та Чернихівської загальноосвітньої школи;
  • загалом для дітей дошкільного віку працює 362 групи, що на одну групу, ніж попереднього року. У садочки міста зарахували 226 дітей із числа внутрішньо переміщених осіб.

Щодо закладів загальної середньої освіти, їх загальна кількість становить 44, відповідно класів – 1070, а учнів – 30593. У порівнянні з попереднім роком кількість класів зменшилась на три,а кількість учнів — на 267. Середня наповнюваність у класах становить до 29 учнів. Загальну середню освіти у школах Тернополя здобуває 868 дітей із числа внутрішньо переміщених осіб.

Як відзначає заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимир Дідич, у місті для дітей із особливими освітніми потребами функціонують інклюзивні класи і їх кількість збільшилась на 19. Водночас кількість груп продовженого дня у цьому році зменшили на 9.

У місті зберегли мережу закладів позашкільної освіти, зокрема, 3764 учні займаються у таких комунальних закладах як «Станція юних техніків», «Центр творчості дітей та юнацтва», «Школа народних ремесел», «Дитяча хорова школа «Зоринка» імені Ізидора Доскоча». Водночас кількість груп зменшилась на 10, відповідно вихованців — на 136.

Нагадаємо, раніше ми писали, як будуть навчатися у школах Тернополя з 1 вересня — дистанційно, очно чи за змішаною системою.

Читайте також

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up