Партнер рубрики Події

У Тернополі знову "неочікувана" ожеледиця

У Тернополі знову "неочікувана" ожеледиця

Ще більші, ніж зазвичай, затори у Тернополі утворились вранці 20 листопада. Причина - ожеледиця. Техніка з піском уже виїхала, кажуть в управлінні ЖКГ.

- Їхали по Текстильній, швидкість - 20 кілометрів за годину, - розповідає тернополянка Діана. - Там дуже слизько і ніде вздовж дороги немає жодної купки піску. Перед нами ще їхав тролейбус, якого ніхто не міг обігнати. Коли він заїхав на зупинку, то вже всі їхали 30 кілометрів за годину. А від кільця до "шостого" взагалі 0 кілометрів, бо був затор. 

Відео дня

Тернополянин Олексій вранці їхав на роботу у сторону "шостого" з "Дружби". Чоловік каже, що уже бачив техніку з піском.

- Дорога слизька, тому водіям варто бути уважними і не грати в "вар'ятів" з перегонами, - каже чоловік. - Те, що техніка уже виїхала - добре, але було б ще непогано, якби вздовж дороги був пісок. 

Таксі, як розповідає тернополянка Світлана, викликати зранку було взагалі неможливо. 

- Повз зупинку на проспекті Злуки проїхало дві маршрутки і я зрозуміла, що на роботу уже не встигаю, - каже жінка. - Почала викликати таксі, сказали чекати на дзвінок. Але ніхто так і не передзвонив. Потім приїхала маршрутка. 

В управлінні ЖКГ повідомили, що підприємство “Міськшляхрембуд” обслуговує «Дружбу», Кутківці, Пронятин і мікрорайон «Березовиця». Прибирання Центру, «Нового світу» та «Сонячного», «Східного» здійснює товариство з обмеженою відповідальністю «Авакс Проф». Прибудинкові території прибирають працівники з комплексного прибирання обслуговуючих підприємств.

Як повідомив начальник управління житлово-комунального господарства, благоутсрою та екології ТМР Олег Соколовський, техніка “Міськшляхрембуду” виїхала на свої ділянки о третій ночі, а “Авакс Проф” – о шостій годині ранку.

– Згідно з “Дорожньою картою" встановлені цілодобові чергування, - розповідає пан Соколовський. - Згідно цих чергувань працівники підрядних організацій через кожних дві години виїжджають на вулиці і приймають рішення спільно із відділом технічного нагляду щодо доцільності посипання вулиць чи здійснення інших робіт.

Напередодні в управлінні, як повідомляє прес-служба, двічі проводили наради з виконавцями робіт, під час яких обговорили питання стосовно виконання робіт із забезпечення якісного утримання шляхово-мостового господарства міста в осінньо – зимовий період 2017 року.

- Оскільки мінусова температура, а відповідно й слизькість спостерігається впродовж буквально декількох годин зранку, посипати вулиці впродовж дня не будуть, - кажуть в управлінні. - Також при плюсовій температурі не здійснюється посипання до настання мінусової, адже тоді пісок вкривається кіркою, відтак роботи є неефективними.

Головний інженер відділу технагляду Ярослав Копча нагадує водіям, що водії повинні дбати про безпеку руху у таких погодних умовах, в межах міста не перевищувати швидкість. Також властивості літньої гуми різко втрачаються вже при температурі нижче +5 градусів Цельсія. Тому необхідно тим, хто ще не перейшов на зимову резину, зробити це.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up