Партнер рубрики Події

У «Топільче» чистять всі водні канали та вирізають чагарники: коли закінчать роботи

У «Топільче» чистять всі водні канали та вирізають чагарники: коли закінчать роботи
  • По те, що у «Топільче» зрізають дерева в редакцію «20 хвилин» повідомили читачі. Також робітники почали чистити всі водойму.
  • Навіщо довелось зрізати чагарники та коли закінчать роботи – дізнавався журналіст «20 хвилин».

- Бачив в «Топільче», як робітники чистять водойми, але ще вони чомусь зрізають дерева, – розповідає тернополянин Максим. – Може то для того, щоб могла під’їхати техніка, але точно не знаю.

Як помітив журналіст «20 хвилин», у парку дійсно «кипить» робота. Однак робітники пояснюють, що чагарники зрізають для того, щоб листя не потрапляло в воду.

- Кущі треба зрізати, бо вони прямо біля води, – пояснюють робітники. – Канали вже понад 20 років ніхто не чистив, вода застоюється, влітку поганий запах від того. З водойм дуже багато мулу, його треба очистити.

Відео дня

Мул, який дістають з водойм, не будуть вивозити, оскільки, як пояснили робітники, це не розумно. Його використають для того, щоб підживити рослинність парку.

- Там де є можливість ми будемо розгортати мул, щоб було добриво для дерев, – каже один з робітників. – До того ж, це заощадить кошти з місцевого бюджету, бо наймати техніку для цього дорого. Там де поруч з каналами є бруківка – мул доведеться вивозити.

Про те, що водойми в парку «Топільче» не чистили вже 33 роки говорить директор КП «Об’єднання парків культури і відпочинку» Тернополя Микола Лесів. Такі масштабні роботи проводять вперше.

- В першу чергу робітники повинні вирізати увесь самосів біля водних каналів, –  каже Микола Лесів. – Через самосів у воду потрапляє багато листя, яке не гниє, а просто забиває канали. Робітники видалять самосів, зроблять відкоси, очистять канали від мулу та поглиблять їх.

До початку наступного року робітники мають виконати всі роботи відповідно до проєктно-кошторисної документації.   

- До 1 грудня мають закінчити роботи по очищенню озерця навколо Козацького острова, – розповідає Микола Лесів. – До 31 грудня, відповідно до укладеного договору, мають очистити всі водні канали парку.  

Роботи наразі тривають. Щоб не пошкодити бруківку важкою технікою, яка вивозить зрізаний самосів, чагарники спершу дроблять. Так можна вивезти значно більше деревовідходів за раз.

Як пояснив Микола Лесів, такі роботи необхідні для того, щоб пришвидшити рух води та покращити її стан. Так можна буде запобігти загибелі риби.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • саша

    молодці супер
  • Денис Хілініч

    ідея гарна, іноді виконання дебільне, але задумка очистити парк гарна, але щоб потім не забудували.
  • David Starr

    Молодці, люди роблять роботу без лишнього піару. Гідропарк чистити - то вам не в теплому приміщенні по клавіатурі клацати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up