Партнер рубрики Події

У травмпункті - аншлаг, а на тротуарах - ковзанка. Чи посипають дороги Тернополя

У травмпункті - аншлаг, а на тротуарах - ковзанка. Чи посипають дороги Тернополя
  • Через дощ, який йшов впродовж ночі, та низьку температуру повітря вночі 9 січня вранці на дорогах і тротуарах міста утворилася ожеледиця. 

  • Тернополяни у соцмережах скаржаться на те, що на дорогах - скло, а тротуари зовсім не посипані. У травмпункті кажуть, що це “урожайна погода”. 

  • Про те, як комунальники реагують на погіршення погоди, дізнавалась журналістка "20 хвилин".

 

Синоптики застерігали про замерзання дощу та мокрого снігу, що спричиняє ожеледицю. Тернополяни та жителі області у соцмережі Facebook викладають фото та пости, як вони важко добирались у потрібні місця через погані погодні умови. 

"Що то взагалі за жесть?? Ігор СопельТернопільська обласна державна адміністраціяІгор ВасилівСлужба автомобільних доріг у Тернопільській області не знаю, яка там ситуація по області. Але!!!! На Кременецькому напрямку жодна дорога не посипана! Дорога - скло, їхати неможливо. Жоден автобус не виїхав на маршрут!
Як працюють дорожні служби?? Хтось це взагалі збирається контролювати?? Питання найбільше до адміністрації! Може час включитися в роботу, а не їсти ковбасу?!", - зазначає Іра Кошіль. 

Відео дня

"Дорога життя і смерті. Страшна ожеледиця.Будьте обережні. Адже у Ваших руках не тільки Ваше життя", - пише у Михайло Апостол.

 

Зранку 9 січня жоден автобус не виїхав на свій маршрут в області. Рух відновили лише після обіду, коли дороги посипали.

Ми дізналися, яка ситуація в обласному центрі.

У травмпункті кажуть, що це “урожайна погода”

Синці, переламані руки та ноги - так тернополяни потерпають від ожеледиці та нерозчищених тротуарів. 9 січня за допомогою звернулось багато людей з різними травмами. Лікарі кажуть, що вже з самого ранку було з десяток звернень. 

Близько 15:00 у травмпункті, що на Шпитальній, коридор був переповнений людьми.

Звертались потерпілі різного віку. Більшості з них медики надали термінову медичну допомогу та відпустили додому. Але є й такі, яких госпіталізували. 

Тернополянка Олена впала на проспекті Злуки вранці. Каже, спочатку думала, що це просто забій, але біль не минала, і в обід вона вже вирішила звернутись у травмпункт. 

Тернополяни у черзі скаржилися на недбалість обслуговуючих підприємств, які мали очистити тротуари. У пана Олега на рентгені виявили зламану ключицю. 

Медики просять людей бути обережними та носити взуття з рифленою підошвою. Лікарі радять вибирати правильний маршрут, бо краще обійти ділянку з льодом, аніж потім звертатись до травмпункту. Падати також потрібно вміти правильно: бажано - на бік, старатись скласти руки та ноги під себе.

"Комунальники посипали тротуари"

Натомість комунальники запевняють - дороги посипали.

У ніч з 8 на 9 січня комунальні служби міста здійснювали механізоване очищення від снігу та ожеледиці проїзних частин вулиць і тротуарів відповідно до спеціально розробленого плану прибирання та «Дорожньої карти утримання шляхово-мостового господарства Тернополя взимку», кажуть у міськраді. 

Нагадаємо, за прибирання прибудинкових територій взимку відповідають управителі житлового фонду міста (так звані ЖЕКи або ОСББ), за прибирання міжквартальних проїздів - так звані ЖЕКи. Дізнатися, яка організація відповідальна за прибирання тієї чи іншої ділянки, та отримати їхні контактні дані можна на Інтерактивній карті відповідальності за прибирання міста у зимовий період, яку розробила Тернопільська міська рада.

Суб’єкти підприємницької діяльності зобов’язані в межах своїх об’єктів самостійно утримувати та прибирати прилеглу територію взимку. Прилегла територія, згідно Правил благоустрою м. Тернополя в межах об’єкта господарювання, є:

1. зі сторони вулиці по всій його довжині, в ширину в межах тротуару. З інших сторін - при наявності забудови - до середини розриву між ними, а при відсутності забудови - на відстані 15м. В окремих випадках прилегла територія визначається рішенням виконавчого комітету за мотивованим клопотанням суб’єкта господарювання;

2.  для окремо розміщених об’єктів – по периметру 15м.

До слова, в управлінні ЖКГ розроблений графік чергування працівників спільно з працівниками відділу технічного нагляду, які цілодобово наглядають за очищенням доріг і тротуарів на території міста взимку.

Опитування

Чи посипали дорогу та тротуари на вашій прибудинковій території?

Інформацію (з доданим фото) щодо неналежного прибирання дворів, міжквартальних проїздів чи доріг мешканці можуть надсилати на Viber за номером +38 073 015 1481, або повідомляти через Цілодобову гарячу лінію 15-80. Перевірку скарг мешканців щодо незадовільного прибирання здійснює управління муніципальної інспекції Тернопільської міської ради.

Усіх учасників дорожнього руху просять бути максимально уважними та обережними, а при можливості – утриматися від поїздок.

Читайте також: як вберегтись від травм під час ожеледиці: поради травматолога. 

Довідка

Травмпункт Тернопільської міської комунальної лікарні швидкої допомоги : вул. Шпитальна, 2. Тел. 25-35-63, 52-74-07. 

Травмпункт Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні: вул. Академіка Андрія Сахарова, 2а. Тел. (0352) 26-53-04.


 

 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (54)
  • Хтоссь

    Перестаньте платити за повітря комунальним фірмам, які вам нав'язали. На заощаджені гроші купіть пісок і посипайте.
  • Іван Українець

    А це скільки наших грошей витрачається на прибирання Дружби, Кутківців, Пронятин, Березовицю! більше 22 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ - НАШИХ ГРОШЕЙ!!!!Виграло КОМУНАЛЬНЕ підприємство ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ - ТЕРНОПІЛЬМІСЬКШЛЯХРЕМБУД, яке повністю підпорядковане Тернопільській міській раді (депутатам) і керівника призначає міський голова, той що ОЧІЛЬНИКОМ зараз зветься)). А притягнути до відподальності по факту можете, ВИ шановні тернополяни - на місцевих виборах 25 ЖОВТНЯ!!! Головне щоб у вас до цього часу (через  літо, гарні картинки з телевізорів в тролейбксах, маршрутках і т.д.) - це  невивітрилось з голови, коли будете в кабінці для голосування з бюлетенем!!
  • Іван Українець

    Для тих, хто "бідкається" на "нема грошей в бюджеті", "нерезиновий бюджет", "біду, війну" і т. д...
  • Sokil Iryna

    B країні біда! Війна! Грошей не хватає! Бюджет не резиновий! Не вистачає ні ресурсів, ні людей! Усі з Тернополя! Самі прекрасно знаєте всю ситуацію в місті і країні. Замість того щоб постійно нити, самі збирайте кошти в дворі, допомогайте місту, посипайте в дворі в себе!!! . Усі, хто злий на мій коментвюар, пишіть в приват. Я скину номер рахунку відведений  на допомогу місту ( на сіль, пісок ітд)

    Іван Українець reply Sokil Iryna

    Шановна Ірина! НЕРЕСТАНЬТЕ СКИГЛИТИ І "НИТИ"!!! "Біда,війна грошей нехватає, бюджет не ризиновий" - це все казки, які говорять Вам в телевізорі, ви самі в них вірите і хочете щоб ще тут повірили.. Ви бачите скільки людей сидить по пабах,ресторанах і т.д.? салюти пускають на Новий рік по всьому місту? то кажете - Біда, війна???? Ви знаєте яка зарплата в мера, його заступників, начальників управлінь і т.д.- це більше 10 тис. грн. в МІСЯЦЬ!!!! Кажете бюджет - не резиновий???Як ви думаєте з яких грошей вони отримують такі зарплати? Із своїх? То я вам трохи "відкрию очі і мозок"- з наших із Вами грошей - сплачених податків!!!!А знаєте скільки з бюджету - НАШИХ ГРОШЕЙ  - витрачається на зимове утримання доріг міста?? ДЕСЯТКИ МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ!!!
    Тому якщо ви маєте зайві гроші і не думаєте головою (бо хтось за мене подумає) - то будь-ласка платіть "цим невдалим міським господарям" зі своєї кишені і голосуйте далі за них на виборах!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up