Партнер рубрики Події

У тролейбусах уже запустили систему автоматизованої оплати

У тролейбусах уже запустили систему автоматизованої оплати
Фото: Олег Синовець
  • З 22 листопада у тролейбусах пасажири отримують два квитки - звичний і той, який видає валідатор.
  • Але уже з 1 грудня оплата за проїзд у електротранспорті повністю буде автоматизована.

- Від сьогодні в тернопільських тролейбусах кондуктори змушені видавати пасажирам по два квитки, - пише у facebook Олег Синовець. - Розумію, що реформа і всяке таке, але для чого їх навантажувати додатковою роботою і видавати цілих два квитки - це мені важко зрозуміти. Також кондуктори були попереджені, що у випадку поломки касових апаратів витрати на їх ремонт будуть стягати із їхньої заробітної плати - це нормально?

Директор КП "Тернопільелектротранс" пояснив, що систему уже запустили для того, щоб з 1 грудня вона злагоджено працювала. 

- Як ми раніше оголошували, запуск автоматизованої системи оплати повинен бути з 1 грудня, - каже директор КП "Тернопільелектротранс" Андрій Мастюх. - Але для того, щоб уникнути деяких непорозумінь, усе привести в порядок, то ми 22 листопада запустили її в підготовчому режимі. Щоб з 1 грудня уже повністю відмовитись від звичайного квитка, а залишити лише той, який друкується за допомогою системи.

Відео дня

Пластикові картки для проїзду у тролейбусах можна буде придбати уже з 1 грудня. З 28 листопада їх можна буде придбати у депо, а згодом тернополянам нададуть адреси кіосків, де продаватимуться картки. Їх буде близько 40 по всьому місту.

- Наголошую на тому, що цю пластикову картку потрібно купувати лише раз, а потім поповнювати, - зазначив пан Мастюх. - Це можна буде зробити у тих же кіосках, де і продаватимуть їх. А з середини грудня і в інтернеті можна буде поповнити через інтернет-сервіс. Юридичним особам можна укладати угоди і тоді картки поповнюватимуться в автоматичному режимі. Ми робимо усе, щоб нашим клієнтам було зручно.

Також пан Мастюх наголошує на тому, що усі тарифні пакети, крім безлімітного, діють 90 днів з моменту придбання чи поповнення картки. А безлімітний - 30 днів. 

- Тобто, не місяць - з 1 до 31 числа, а тридцять чи девʼяносто днів, залежно від тарифу, з того моменту, як ви придбали картку, - пояснює директор. - Наприклад, з 25 грудня по 24 січня. Як людям зручно. 

Щодо того, що на ремонт валідаторів кошти зніматимуть з зарплати кондукторів, то директор запевняє, що це лише у випадку, якщо кондуктор кине прилад, втопить у відрі. Чи якщо станеться щось подібне з вини кондуктора. 

- У нас були випадки, коли кондуктор впустила валідатор, він вилетів на дорогу і його переїхав тролейбус, - каже Андрій Мастюх. - Було таке, що впустили у відро з водою. Ми прийняли таке рішення виходячи з цих ситуацій. А загалом на валідатори є гарантія.

Стосовно майбутнього кондукторів, яких згодом повністю замінять валідатори, то директор КП каже, що для них роботи в депо вистачить.

- У нас є багато вільних вакансій, на яких потрібні працівники, - додає пан Мастюх.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    Головне щоб у тролейбусах не було тих засмальцованих кондукторів.
  • Шатун Андрій

    Село і Люди
  • David Starr

    Автоматизована  - це хоча б як у Москві, коли на вхідних дверях турнікет із магнітним зчитувачем. А те, що кондуктор носить пос-термінал - це пародія.
  • Людмила Лукіян

    тролейбусами користується багато пенсіонерів, пільговиків. як їм діяти? дадуть пільгову картку?

    Marianna Dokhvat reply Людмила Лукіян

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up