У центрі Тернополя представили виставку робіт харківського художника Нікіти Тітова

У центрі Тернополя представили виставку робіт харківського художника Нікіти Тітова

Малюнки художника виставили просто неба, поблизу пам'ятника Івана Франка.

В Тернополі представили виставку харківського художника Нікіти Тітова.

Про це повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

Виставку плакатів організували у центрі міста на вул. Гетьмана Сагайдачного. Там перехожі мають можливість розглянути роботи художника-плакатиста і безпосередньо поспілкуватися із самим митцем.

Відео дня

Митець створює плакати під впливом подій, що відбуваються в Україні й називає себе digital-художником, адже втілює свої ідеї в комп’ютері. У своїх роботах плакатист передає біль і непохитну віру в Україну. Роботи Нікіти Тітова лаконічні й точні.

Нікіта Тітов працює в Україні й хоче змінити її на краще заради сина і людей, які його надихають. Він багато малює і переконує що перемога вже близько.

До слова, Світлана Луців, художниця та ветеран з Бучаччини, передала частину своїх робіт з фронту в Музей національно-визвольної боротьби у Тернополі. Картини, написані художницею, наповнені духом боротьби та атмосферою передової.

Довідка
Нікіта Тітов народився у невеличкому шахтарському містечку Йихві на північному сході Естонії, звідти родом його мати. Батько — українець, з Чугуєва.
До третього класу він мешкав у бабусі в Естонії, коли батьки отримали кімнату у Харкові, переїхав жити до них. Потім знову мешкав у Естонії, де закінчив 8 класів і продовжував навчання у Харкові. З того часу постійно проживає в Україні.
По закінченні школи намагався потрапити на навчання до Харківського художньо-промислового інституту, але там йому порадили взагалі не робити спроб стати художником. Незважаючи на ці рекомендації Нікіта вступив до Харківського педагогічного інституту, на художньо-графічний факультет. Після навчання займався живописом, вступив до молодіжного відділення Харківської спілки художників. У цей час у нього виявили алергію на олійні фарби.
У пошуках роботи 2002 року переїхав до Києва. Працював ілюстратором і артдиректором в рекламній агенції «БЕЙТС Украина». 2014 року захворів, повернувся до батьків до Харкова.
З серпня 2018 року працює художником у Харківському літературному музеї.

 Читайте також:

Ляльки-берегині, месниці, суворі та грізні: у Кременці триває Всеукраїнський фестиваль «Лялькове диво»

Художниця з Тернополя передала в Музей національно-визвольної боротьби частину своїх робіт з фронту

У Борщеві відбулося відкриття благодійної виставки автентичних борщівських сорочок

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up