Партнер рубрики Події

У Західноукраїнському національному університеті обирають нового ректора

У Західноукраїнському національному університеті обирають нового ректора

На цю посаду претендують троє кандидатів, серед яких дві професорки та один доцент. 

Як раніше повідомляла редакція «20 хвилин», кандидатів висували і працівники, і студенти з семи міст та навіть за кордоном. Колектив університету висунув одну кандидатку, чинну проректорку університету. Інші двоє — самовисуванці.

Кандидатка Оксана Десятнюк – проректорка з науково-педагогічної роботи. Їй 52 роки.

Кандидатка Ірина Іващук – директорка Інституту міжнародних відносин, їй 49 років.

Відео дня

Кандидат Тарас Маршалок – професор кафедри фінансів. Йому 40 років.

920 осіб мають право брати участь в виборах. Така ж кількість бюлетенів для голосування. Комісія перевірила цілісність пломб. Все ціле. Голосування відбувається в актовій залі головного корпусу Західноукраїнського національного університету.

Чинний ректор Андрій Крисоватий прийшов на вибори з проректорами і проголосував.

— Законом України «Про вищу освіту» передбачено, що одна особа не може обіймати посаду ректора університету більше ніж два терміни, — зазначила керівниця пресслужби університету Олена Васильків.

Андрій Ігорович Крисоватий був ректором ТНЕУ, а згодом і ЗУНУ двічі: з 2013 до 2018 років у 2018 його знову призначили на посаду ректора, яку він обіймає донині. Тобто два терміни вже відбув, отже, балотуватись втретє не може.

Станом на 09.52 годин до університету приїздять делегати з інших міст. 

ОНОВЛЕНО 11.12: пів тисячі виборці проголосували за ректора ЗУНУ, станом на 11.05. Це вже більше 50%. Тобто вже відомо, що вибори будуть легітимними (не легітимні, якщо явка менше 50%).

ОНОВЛЕНО 14.03: За годину, о 15 годині, виборчу дільницю зачинять та розпочнуть підрахунок голосів. Станом на 14.00 вже проголосували 850 осіб, тобто більше 92% виборців. Приміром, що в першому, що в другому турі виборів ректора ТНПУ  — явка виборців була нижчою, а по переду ж ще година на волевиявлення.

ОНОВЛЕНО 15.07: Виборчу дільницю зачинили о 15.00. Голосування за нового ректора ЗУНУ —завершене. Комісія розпочинає підрахунок голосів. На момент закриття проголосувало 864 виборці. Загальна кількість виборців, нагадаємо, 920 осіб.

Редакція «20 хвилин» оперативно повідомляє про все з місця події.

Читайте також:

За крісло ректора ЗУНУ змагатимуться дві професорки та один доцент. Що відомо про кандидатів?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up