Партнер рубрики Події

Учнів з Тернополя, батьки яких воюють, звільнять від оплати за харчування

Учнів з Тернополя, батьки яких воюють, звільнять від оплати за харчування

Рішенням виконкому доповнено перелік категорії учнів, які мають право на безкоштовне харчування у закладах загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти.

Звільняють від оплати за харчування учнів пільгових категорій Галицького фахового коледжу імені В’ячеслава Чорновола, дітей з особливими освітніми потребами, та учнів Тернопільського академічного ліцею «Генезис», які навчаються у класах спортивного профілю. 

Учні закладів середньої та професійно-технічної освіти, чиї батьки беруть часті у війні, харчуватимуться безкоштовно.  Таке рішення ухвалили на виконкомі.

З  метою організації раціонального харчування учнів у закладах загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, на черговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення «Про організацію харчування учнів у закладах загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти у 2023 році».

Відео дня

— Рішенням доповнено перелік категорії учнів, які мають право на безкоштовне харчування у закладах загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, — повідомили у міськраді.

Так, звільняються від оплати за харчування учні пільгових категорій закладів загальної середньої освіти, професійної (професійно-технічної) освіти та Галицького фахового коледжу імені В’ячеслава Чорновола. Безкоштовно харчуватимуться також діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у Тернопільській спеціальній загальноосвітній школі та учнів Тернопільського академічного ліцею «Генезис», які навчаються у класах спортивного профілю.

Нагадаємо, раніше безкоштовно їжу в навчальному чи дошкільному закладах надавали за 14 категоріями в дошкільних закладах, за 12 пільговими категоріями у школах. Першочергово ці пільги стосувалися переселенців, дітей з особливими освітніми потребами, сиріт, дітей загиблих військовослужбовців та постраждалих від техногенних катастроф та інші.

– До цього часу право на безкоштовне харчування мали виключно діти, в батьків яких була довідка Учасника бойових дій. Натомість, отримати зараз цей документ не так просто, тож не всі його мають. Але діти ж не повинні від цього страждати. Тому під час виконкому прийняли рішення, яке значно спростить отримання дітьми безкоштовного харчування як у школах, садочках, училищах, – повідомила начальниця управління освіти і науки Ольга Похиляк.

Цифра

За день харчування школяра міськрада відшкодовуватиме 35 гривень, за вихованця ясельної групи – 38 гривень, а ось за вихованця середньої чи старшої групи – 43 гривні.

Довідка

У Тернополі налічується майже 2000 учнів та вихованців, чиї батьки нас захищають. З них 1050 – це школярі, а 781 – діти дошкільного віку. Дані станом на 24 листопада 2022 р.

Читайте також

Школярі та вихованці дитсадків зможуть харчуватися безкоштовно: кому та як отримати пільгу

Бургери та соус болоньєзе: ми перевірили, чим годують дітей у шкільних їдальнях. А вам подобається?

У школах та садочках годуватимуть безкоштовно: хто і як може отримати пільги

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Світлана Осадчук

    Який подвиг .....
  • Оля Гуменюк

    Давно пора
  • Діма Андрущенко

    Чого тих дітей ділити....

    Vitalik Svyd reply Діма Андрущенко

    Діма Андрущенко бо всіх ділять. Людей ділять на чоловіків і українців

    Ольга Цьвек reply Vitalik Svyd

    діма і віталік чого ховаєтесь за жінчину спідницю  їдьте на передову тоді побачим  як співати будете

keyboard_arrow_up