Партнер рубрики Події

“Україно, ти потрібна мені!” Тернопільський семінарист написав вірш, який сколихнув соцмережі

“Україно, ти потрібна мені!” Тернопільський семінарист написав вірш, який сколихнув соцмережі
  • Свій вірш “Україно, ти потрібна мені!” 20-річний поет Богдан Фесик написав після першого туру виборів Президента України.
  • Відеозапис вірша розмістив у соцмережі “Фейсбук” та на YouTube. “Моя Україно! Я люблю тебе своїми віршами! Присвячую тобі і цей вірш, вірю у тебе!” - написав поет.

Відео вже отримало понад один мільйон переглядів, 25 тисяч вподобань, 59 тисяч поширень, сотні коментарів у “Фейсбук”, 5358 переглядів на YouToube. Користувачі дякують поетові за такі зворушливі слова, які проймають до сліз.

Переймається долею країни

Автор вірша - тернопільський семінарист Богдан Фесик. Він родом із Залізців. Вчиться на четвертому курсі Тернопільської вищої духовної семінарії ім. Патріарха Йосифа Сліпого. Каже, вірші почав писати ще, коли навчався у старших класах у школі.

Поезію “Україно, ти потрібна мені!” Богдан написав після першого туру виборів Президента України.

Відео дня

- Я віддавна переймаюся тим, що відбувається в Україні. Мені це небайдуже, воно мене болить і хотілося тим поділитися, - каже Богдан Фесик. - Я патріот своєї Батьківщини і те, що я можу зробити для неї, роблю через вірші.

Щасливий, що його почули

Минулого року Богдан Фесик почав записувати свої вірші на відео.

- В мене є товариш, який також пише вірші, і коли я побачив, що він записує їх, кажу: “Андрію, поможи мені. Я теж хочу”, - каже Богдан. - Я вирішив робити подібне, тому що, мені здається, що я цілком не можу передати той зміст і ті відчуття, які вклав у текстовий варіант. Я хочу передати емоції і те, як я пережив цей вірш, так мені легше.

Вірш про Україну Богдан Фесик записав біля Тернопільської Катедри. Каже, це місце для нього особливе.

- Зазвичай я записую вірші в приміщенні або десь неподалік місця навчання, - розповідає поет. - А цей вірш я хотів записати у інший спосіб. Було нелегко, бо у той день, коли знайшовся час його записати, здійнявся сильний вітер. І я дуже хвилювався, щоб він не позначився на звуці, але все вийшло! Я не переймався тим, скільки це відео отримає переглядів, репостів і лайків. Я хотів опублікувати те, що в мене на серці і щасливий, що так багато людей переглянули відео і мене почули.

Пише про те, що відчуває

Поезія Богдана Фесика не має визначеної тематики. Він каже, що пише про те, що відчуває.

- Наприклад, сьогодні я закохався і маю певні відчуття, мені приходить думка і я стараюсь про це написати, - розповідає поет. - Наступного дня я побачив дитину з інвалідністю - це мене розчулило, я швиденько прийшов до дому, взяв листочок і ручку і написав про свої переживання.

До записів своїх поезій на відео Богдан  спеціально не готується.

- Якщо чесно я дуже спонтанний, написав вірш, загорівся, перечитав, відчув, кажу товаришу:”Йдемо записувати”, - розповідає він. - І скажу чесно, йду записувати і ще до кінця не знаю, як буду читати. Просто сідаю перед камерою і все відбувається.

У доробку Богдана Фесика вже назбиралося чимало віршів, зараз поет працює над тим, щоб видати збірку.

"Україно, ти потрібна мені"

Привіт, Україно, я довго вагався.
Я довго писав ці маленькі слова.
У тебе уже не один закохався.
І в декількох з них вже була булава.
Ти дуже красива, моя Україно.
Й своєю красою дивуєш весь світ.
Тебе вже давно відібрати хотіли.
Наразі ж воюють за Крим і за схід.
Моя найдорожча, за тебе вмирають.
За тебе лягають в холодній землі.
Яку ще країну так сильно кохають?
За кого ще роблять речі такі?
Країно моя, я молюся до неба.
Я вірю, що ти ще свого досягнеш.
Що хлопці, оті, що померли за тебе.
Гордитися будуть тобою без меж.
І вибори прОйдуть, і стишаться клятви.
Й побачим, хто вірним лишився тобі.
Країно моя, ти найкращого варта.
Лише не пропадь! Ти потрібна мені.

Богдан Фесик (с)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Anna Levytska

    Прекрасні слова!!! Надихають і захоплюють...
  • Світлана Горова

    Богдана у президенти!
  • Ігор

    З такою молоддю в України є майбутнє....
  • Олена Прокопович

    Ось така молодь захоплює!

    Арочка reply Олена Прокопович

    Благословенна та мати, котра виховала такого сина!!!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up