Партнер рубрики Події

Українцям не потрібно йти на самоізоляцію чи робити тест на Covid-19 після повернення з Єгипту чи Албанії

Українцям не потрібно йти на самоізоляцію чи робити тест на Covid-19 після повернення з Єгипту чи Албанії

Єгипет і Албанію виключили із списку країн "червоної зони".

Українці не зможуть проходити самоізоляцію або обсервацію після повернення з Єгипту та Албанії. Кабінет міністрів змінив критерії країн "червоної зони". Про це в Telegram повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Тепер після повернення з цих країн проходити 14-денну самоізоляцію не обов'язково.

"Тільки що уряд змінив критерії щодо країн, які належать до "червоній зоні". Тепер після повернення з Єгипту або Албанії не потрібно проходити 14-денну обсервацію/самоізоляцію або робити тестування на COVID-19", - зазначив Криклій.

Відео дня

Нагадаємо, 15 липня в Україні змінили критерій для країн "червоної" зони. Показник захворюваності для країн, які визначаються як держави з поширенням COVID-19, збільшили до 55 випадків на 100 тисяч населення, повідомляє РБК-Україна.

Відповідне рішення прийняли на засіданні уряду.

Тепер з значним поширенням вірусу вважається держави, в яких кількість активних випадків захворювання становить більше ніж 55 осіб на 100 000 населення, відповідного до нового оцінювання.

"В нас раніше цей показник був на рівні 40. Ми його встановлювали, коли в країні було відповідно захворюваність активних хворих 37 на 100 тисяч населення. Зараз складає 62. Таким чином ми приводимо до відповідності", - заявив на засіданні голова МОЗ Максим Степанов.

В Держагентстві розвитку туризму України нагадують, що громадяни, які приїжджають з країн «червоної зони» в Україну, мають проходити обсервацію 14 днів чи скористатись додатком «Дій вдома». Про це йдеться на сторінці відомства у facebook.

Кабінет Міністрів своїм рішенням дозволив припиняти режим самоізоляції або обсервації тим, хто в’їжджає на територію України з «червоної зони» країн за умови, якщо вони зроблять тест на COVID-19 методом ПЛР після перетину державного кордону і матимуть негативний результат.

Із країн «зеленої» зони – приїзд без обмежень.

Для в’їзду в Україну іноземним громадянам необхідний страховий поліс, який покриває витрати на COVID-19 та обсервацію.

Раніше міністр Степанов повідомляв, що вихід із самоізоляції після прибуття з "червоної" зони можна прискорити.

“Людина, яка приїжджає з країни, віднесеної до "червоної" зони, повинна пройти самоізоляцію протягом 14 днів, встановивши у себе додаток “Дій вдома”. Але, за її бажанням, вона може пройти ПЛР-тестування у будь-якій приватній лабораторії. Важливо, щоб ця лабораторія була акредитована Центром громадського здоров’я", - сказав Степанов.

За його словами, у разі отримання негативного результату тесту лабораторія одразу повідомляє про це Центр громадського здоров’я, і людині автоматично приходить повідомлення в додатку, і вона може припинити самоізоляцію.

Міністр додав, що важливо вказувати діючий номер телефону, щоб уся процедура відбулася правильно.

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up