Партнер рубрики Події

Укрпошта почала новий етап видачі пенсіонерам по п’ять LED-ламп

Укрпошта почала новий етап видачі пенсіонерам по п’ять LED-ламп

В Україні стартував новий етап обміну ламп.

Пенсіонери у містах вже можуть отримати ще по 5 LED-ламп у відділеннях Укрпошти.

Про це повідомили в Мінекономіки.

— З 4 січня пенсіонери, які проживають в українських містах, можуть обміняти додатково до 5 нових LED-ламп у найближчих до них відділеннях Укрпошти. Програма ЄС та Уряду, метою якої є зменшення навантаження на енергосистему через заміну ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи в домівках українців, відсьогодні запрацювала у 23 тис. населених пунктах по всій країні, крім тимчасово окупованих територій, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Новий етап програми обміну ламп розпочали реалізовувати наприкінці минулого року.

За минулий місяць пенсіонери в селах вже отримали додаткові 4,5 мільйона світлодіодних ламп. Наразі ще 14 млн енергозберігаючих ламп доступні для обміну.

Які умови програми

За умовами програми, усі пенсіонери, які хочуть отримати енергоощадні лампи вперше, а також ті, хто раніше користувався програмою обміну, можуть це зробити. Правила залишаються незмінними: для обміну додаткових LED-ламп у відділенні пенсіонерам слід мати при собі паспорт, РНОКПП, пенсійне посвідчення та активний номер телефону. Обміняти додаткові енергоощадні лампи пенсіонери можуть безкоштовно, поки світлодіоди є в наявності.

Цього разу для участі в програмі пенсіонерам не обов'язково мати старі лампи для обміну. Замість цього вони можуть принести їх до відділень Укрпошти протягом місяця з моменту отримання п'яти додаткових світлодіодних ламп.

Де отримати лампочки

У мешканців нашої країни, які досі не скористалися програмою, також є можливість отримати до 5 світлодіодних ламп у міських та сільських відділеннях Укрпошти. Крім того, програма надалі відкрита і для юридичних осіб, таких як: медичні заклади, школи, дитячі садки, поліклініки та ОСББ, які мають можливість отримати LED-лампи, подавши відповідну заяву через застосунок Дія.

«Закликаємо всіх, хто ще не скористався програмою, отримати свої п’ять світлодіодних ламп і вкрутити їх замість ламп розжарювання. Таким чином ви допоможете українським енергетикам зменшити навантаження на енергосистему. Зараз це знову актуально, адже ворог поновив масовані ракетні обстріли», -— наголосила Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Довідка
Програма Обміну лампочок підтримана Європейським Союзом у відповідь на заклик Президента Зеленського та реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України та  АТ «Укрпошта» в усіх регіонах України, крім зони бойових дій та тимчасово окупованих територій. Програма, фінансована ЄС, є складником підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту. Від початку старту Всеукраїнської програми обміну ламп розжарювання українці замінили вже понад 26 млн ламп.

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли, як працює на Тернопільщині програма обміну лампочок та хто може нею скористатись.

 

Читайте також:

Програма обміну лампочок: як зараз працює на Тернопільщині та хто може нею скористатись?

Найбільші пожирачі електроенергії у вашому домі

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (18)
  • Тетяна

    Тільки що сусідка просто взяла лампочки, не на обмін. Мати паспорт з кодом і пенсійне посвідчення.
  • Марі

    Де вони мають понабирати ті старі лампочки? Ще минулого року всі повимінювали. Краще б їм просто їх подарували.

    Тетяна reply Марі

    Так і є, видають  без старих взамін

    Таня reply Марі

    В своєму містечку ми бпали лампочки,але старих не здавала,нічого не казали🤷‍♀️. Запитуйте,може не потрібно здавати старі...

    Марі reply Таня

    Я батькам перекажу. Дякую.
  • Поліна Дайнега

    Про нові зміни, як наразі працює програма в області, хто та де може отримати LED-лампочки – розповідаємо у матеріалі: https://te.20minut.ua/Reviews/programa-obminu-lampochok-yak-zaraz-pratsyue-na-ternopilschini-ta-hto--11901127.html

  • Olesya

    Досить знущатись. Може нарешті треба підняти мінімальну пенсію?

    Faraz reply Olesya

keyboard_arrow_up