Улюблена закусочна Притули, дитяче кафе та пивні: як виглядали популярні заклади Тернополя (З ОДНОГО РАКУРСУ)

Улюблена закусочна Притули, дитяче кафе та пивні: як виглядали популярні заклади Тернополя (З ОДНОГО РАКУРСУ)
  • У Тернополі чимало дійсно культових місць, які запам’ятались місцевим. Серед них – закусочні, кафе та ресторани. Багато з них уже давно зачинені чи знищені, однак їх і досі пам’ятають тернополяни.
  • Ми продовжуємо серію публікацій «З одного ракурсу», де ми відтворюємо старі фотографії міста та розповідаємо їх історію. Дивіться, що сталось з популярними закладами Тернополя.

У місті є чимало кафе та ресторанів. Через пандемію багато підприємців переживали важкі часи. Деякі заклади зачинились.

Закусочна «Темп»

Це непримітне приміщення знаходиться біля залізничного вокзалу. Туди часто заходили перекусити місцеві. Але справді відомою на всю Україну легендарна закусочна стала після виходу «Ревізору» у 2013 році. Тоді ведуча Ольга Фреймут з ревізією, у своєму стилі, пробиралась на кухню через віконце видачі. Побачила вона брудну витяжку, не надто чисту кухню. Відзнаку заклад не отримав. Але за «Темп» одразу вступився Сергій Притула. Він провів свою ревізію та нагородив заклад своєю відзнакою, намальованою від руки.

Відео дня

Але до наших часів «закусочна» не дожила. Її зачинили у жовтні 2017 року. Тепер заклад пустує, вивіски зняли.

Женя–Женєчка

«Женя–Женєчка» була біля житлових будинків на Гетьмана сагайдачного, неподалік пам’ятника Івану Франку. Дитяче кафе було популярним через асортимент та невисокі ціни. В меню була піца, різні десерти, морозиво, желе та багато іншого. Стіни всередині закладу прикрашали герої мультфільмів. На вулиці поруч був дитячий майданчик.

Однак заклад зачинили. У 2012 році в міськраді представили проєкт нової п’ятиповерхової будівлі на місці кафе. У 2014 році у приміщенні колишнього дитячого кафе розміщувався передвиборчий штаб однієї з партій. Тепер там триває будівництво.

Космос

Це популярне кафе пригадають не всі тернополяни, адже воно закрилось на початку 2000–х. Працював заклад з 80–х років. Там був великий банкетний зал на 350 осіб. Розташовувалося кафе на розі вулиць Руська та Острозького. Кілька років після закриття «Космосу» там ще працювала пиріжкова. Тепер в приміщенні функціонують магазини та банк.

Пивний бар

На бульварі Тараса Шевченка, біля відділу тодішньої міліції, працював пивний бар. Коли саме його зачинили, нажаль нам знайти не вдалося. Якщо ви пам’ятаєте щось про цей бар – пишіть в коментарях!

Тепер в приміщенні колишнього бару працює хінкальна.

Сніжинка

Цей заклад працював з 80–х років і до початку нульових. Тернополяни пригадують смачне морозиво, яке там продавали. Зручне розташування в самому центрі робило заклад одним з найпопулярніших кафе в місті. Туди часто ходили з дітьми. Коли «Сніжинка» зачинилась. Там відкрили піцерію. Нині в закладі проходить ремонт.

Стара піцерія

Один з найстаріших закладів міста, який став символом Тернополя – «Стара піцерія». Практично кожен тернополянин знає, де знаходиться заклад, навіть якщо ніколи там не купував піцу. «Біля старої піцерії» стало орієнтиром, як «біля Молока» чи «тристороннього». Працює заклад з 1984 року. Його часто ремонтують, оновлюють. Туди часто приходять за недорогим перекусом.

А які відомі заклади пам’ятаєте ви? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олександра Фурдак

    У 80-их"пиріжкова" на вул.пасаж адлера-там були найсмачніші пиріжки,а навпроти був продуктовий магазин,де купували брикетики "какао с молоком" і просто гризли,ще "бурячок"-ми з 1-ої школи бігали по яблука квашені
  • Андрій Литвин

    Дитяче кафе Казка на східному.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 млн грн 09:02 Окупанти вдарили по багатоповерхівці в Дніпрі. Є загиблі, серед них — дитина Від читача 10:01 Набір до патрульної поліції Тернопільської області триває 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області 22:01 «У ногу прилетів осколок боєприпаса»: 47-річний захисник з ампутацією проходить реабілітацію у Тернополі 21:03 Мрію повернутия до Тернополя: де зараз американський співак який виступав у центрі міста play_circle_filled photo_camera 20:01 У Тернопільському музеї влаштували Великодню майстерню photo_camera 19:00 По 15 років тюрми присудили трьом депутатам держдуми 18:15 На «Дружбі» ремонтують аварійні сходи: що змінилося? 17:33 Як в Україні буде відбуватись мобілізація ув'язнених. Пояснює юрист 16:50 Неймовірні магнолії та сакури розквіли в Кременецькому ботанічному саду. Як туди дістатись photo_camera 16:10 У Тернополі засудили екскерівника податкової та його сина, які вимагали 40 тисяч доларів неіснуючого боргу 15:35 В Україні презентували законопроект про відбудову та відновлення 14:53 Видання «20 хвилин» на мапі рекомендованих медіа в Україні. Читайте лише перевірені факти! photo_camera 14:30 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:17 На Тернопільщині — штормове попередження 13:45 У Тернополі виділили майже 2,6 млн гривень на техніку для школярів 13:08 У Тернополі зустріли колону «На щиті» із полеглим Героєм Василем Друзюком (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up