Уряд пропонує карати штрафами за відсутність масок у громадському місці. Готові платити? (ОПИТУВАННЯ)

Уряд пропонує карати штрафами за відсутність масок у громадському місці. Готові платити? (ОПИТУВАННЯ)

Цю відповідальність пропонують передбачити в Кодексі про адміністративні правопорушення.

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що на доручення прем'єр-міністра розроблено законопро'кт про відповідальність за неносіння масок громадянами України. Для юридичних осіб штрафи складають від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (3400 грн - 5100 грн).

Про це заявив міністр на засіданні Кабінету міністрів 1 липня.

Як зазначив Малюська, відповідальність передбачена в Кодексі про адміністративні правопорушення. Також окремо прописана відповідальність юридичних осіб - власників закладів і громадського транспорту, які зобов'язані пропускати громадян лише за наявності масок.

Відео дня

"Штрафи великі. Для фізичних осіб штрафи порівняно не великі. Тобто, трішки зменшені штрафи, ніж зараз передбачені загальним порушенням правил карантину", - уточнив він.

"Не можна втрачати пильність і не дотримуватися карантину"

«На Тернопільщині ситуація із захворюваністю на COVID-19 стабілізувалася, динаміка йде на покращення. Проте, це не є підставою, щоб втрачати пильність й не дотримуватися карантинних обмежень. Усі ми повинні суворо виконувати ті заходи, які передбачені, адже завдяки їм вдалося уникнути масової захворюваності населення», - зазначив перший заступник голови ТОДА Ігор Дем’янчук.

Про те, що у порівнянні з минулим тижнем, ситуація із захворюваністю на COVID-19 в області значно покращилася, наголосила головна санітарна лікарка Тернопільської області Оксана Чайчук.

«На сьогодні, за усіма чотирма критеріями, які прийняті Кабінетом міністрів України, Тернопільська область відповідає тій ситуації, коли можна не вводити жорсткіші карантинні міри, а навпаки – послаблювати деякі заходи. Враховуються такі показники, як динаміка зростання нових випадків, нижчий показник госпіталізації хворих, тестування хворих, тощо, - акцентувала Оксана Чайчук. – На Тернопільщині значно вищий показник тестування, ніж в інших областях. Вважаємо, що ситуація із захворюваністю на COVID-19 у нашій області стабілізувалася».

Нагадаємо, зараз адміністративна стаття "порушення правил карантину" передбачає штраф у 17-34 тисяч гривень або 34-170 тисяч гривень для посадовців за недотримання карантину людей.  Кримінальна стаття "порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням" передбачає 17-51 тисяч гривень штрафу, або до 6 місяців арешту, або обмеження/позбавлення волі до 3-х чи навіть 5-8 років.

Громадян не раз штрафували на 17 тисяч гривень за перебування без маски у громадських місцях. Однак із пом’якшенням карантину все менше людей дотримуються вимог, зокрема, щодо носіння масок та дистанціювання.

Як вам нові штрафи? Готові платити від 3400 грн до 5100 грн, якщо будете без маски в громадському місці? Проголосуйте в нашому опитуванні.

Опитування

А ви готові платити штраф від 3400 до 5100 грн, якщо будете без маски в громадському місці?

Стежте за новинами Тернополя у: Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (42)
  • Анатолій Витрикуш

    Вони вже надойили свойми масками  вони бирут напрямок збілорусій
  • Meri Vik

    Тому і попав в дтп
  • Любов Гриневич-Борисяк

    Задовбали !
  • Руслана Зазуля

    Пішли ви з свїми штрафами
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up