Партнер рубрики Події

Виховала четверо сиріт і стільки ж власних дітей. Історія 100-річної бабусі, життя якої забрав COVID

Виховала четверо сиріт і стільки ж власних дітей. Історія 100-річної бабусі,  життя якої забрав COVID
  • 100-річна пані Михайлина, героїня нашої публікації подолала COVID, а от його наслідки відібрали в неї життя... Два тижні тому від коронавірусу помер її зять.
  • А ще в лютому жінка святкувала 100-річний ювілей. Вітали 8 внуків, 11 правнуків та 2 праправнуків.
  • Журналістам "20 хвилин" вдалося дізнатися більше про пані Михайлину та її життя. На жаль, 27 квітня її додали в  сумну статистику...жертв ковіду. 

Наслідки після перенесеного COVID відібрали життя 100-річної Михайлини Олексіївни Бомковської.

Ще 6 лютого цього року велика родина гучно відзначала сторічний ювілей найдорожчої людини. У ресторані зібрались діти, онуки, правнуки та двоє правнучат.

Взяла на виховання дітей 

— Вона мала четверо дітей, одного сина поховала, — розповів староста с. Мечищів (саму тут вона жила) Тернопільського району Василь Сидорович. — Чоловік нашої Михайлини Олексіївни помер ще в 1974 р. Діти, онуки, правнуки і праправнуки – усі у неї були.

Відео дня

За життя пані Михайлина працювала дояркою в колгоспі.

— Так склалась її доля, що ще замолоду трагічно загинула сестра. Її чотирьох дітей пані Михайлина взяла на виховання. А згодом вийшла заміж та народила ще чотирьох власних. Тож врешті виховала і поставила на ноги разом з чоловіком усіх вісьмох. Була хористкою у церковному хорі ще донедавна, доки дозволяло здоров’я і ходили ноги, — розповів пан Василь. — Навіть коли вже не могла добре ходити, завжди пам’ятала і дбала про рідну церкву. Ще минулого року посадила весь часник на городі.

Вона й далі жила б, навіть коронавірус подолала, але, на жаль, наслідки та ускладнення після перенесеної недуги забрали її життя, кажуть односельці.

Як розповіли у селі, два тижні тому від коронавірусу помер зять столітньої жінки. Тоді ж захворіла вона сама. Недуга вже відступила, але…

Нелегка доля спіткала маму

Бомковська Михайлина Олексіївна народилася 6 лютого 1921 року селі Зеленів Рогатинського району, Івано-Франківської області.

У 1943 році одружилася за Богдана Михайловича Бомковського, жителя села Мечищів, тоді ще Бережанського району, та переїхала до чоловіка.

— Нелегка доля спіткала маму, її сестра жила по сусідству. Ревнивий чоловік вбив свою дружину та дитину, сиротами залишилися ще четверо малюків, — писав Михайло Бомковський, син ювілярки у Фейсбуці, коли відзначали день народження неньки. – Відтак, мама з татом взяли виховувати чотирьох сиріток як своїх. У шлюбі родили ще четверо дітей – 1943 році народився син Михайло, дочка Марія у 1948 року, син Ярослав, який уже помер, народився у 1953 році та дочка Ганна, 1960 року народження.

У 1974 році помер чоловік пані Михайлини, впав з фіри та сильно пошкодив хребет,  лікарі не змогли врятувати його.

Усе своє життя, Михайлина Олексіївна працювала у колгоспі дояркою, буряки мала, ланковою була, мала багато городів на полі і біля хати, і господарка само собою, плюс восьмеро дітей.

У 2014 році нагороджена медаллю Президента до 65 річниці з початку війни. Нагороджена медаллю «Ветеран праці».

«20 хвилин висловлюють щирі співчуття родині, односельцям та усім, хто втратив дорогу людину. Вічна їй пам’ять.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Оля Ковальчук

    Нехай з Богом спочиває  😢Царство  Небесне
  • Люба Штефаньо

    Вічна пам'ять блаженний покой.Упокой божечку душу раби твої там де всі праведні упокоєваються.
  • Ника Смирнова

    В 100років стати жертвою ковіду і від цього померти! Яка маячня...
  • Любомира Сидор

    Шкода, але дай Боже всім так довго прожити!Дочекатися внуків, правнуків і праправнуків.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up