Партнер рубрики Події

В енергосистемі зберігається значний дефіцит потужності — можливі аварійні відключення в багатьох областях

В енергосистемі зберігається значний дефіцит потужності — можливі аварійні відключення в багатьох областях
  • Перевищення лімітів наразі відзначають у десяти областях — серед них і найближчі сусіди Тернопільщини — Львівщина та Рівненщина.
  • Упродовж доби можливі аварійні відключення і в інших областях.

СПОЖИВАННЯ електроенергії: залишається на тому ж рівні, що і 26 січня. Відповідно, в енергосистемі зберігається значний дефіцит потужності.

Про це повідомляє НЕК Укренерго.

ПРИЧИНА ДЕФІЦИТУ: внаслідок російських ракетних та дронових атак пошкоджені електростанції (генеруючі потужності) та високовольтна мережа. Атака росіян 26 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком об’єктам високовольтної мережі. Втім, енергосистема все ще відновлюється після попередній серій ворожих ракетних обстрілів, які спричинили пошкодження енергоблоків електростанцій. В результаті виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання.

Відео дня

ОБМЕЖЕННЯ споживання: до всіх обленерго доведені ліміти споживання, які діють упродовж доби. Кожне обленерго (перелік тут http://bit.ly/3tGVpah ) у своєму регіоні складає графіки планових погодинних відключень, які мають забезпечувати споживання області на рівні доведеного ліміту.

Вже зараз Диспетчерський центр бачить перевищення лімітів у десяти областях. 

Аварійні відключення застосовують у Харківській, Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Київській, Черкаській, Житомирській, Волинській, Львівській, Рівненській областях. Упродовж доби можливі аварійні відключення і в інших областях.

РЕМОНТНІ РОБОТИ: триває відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури, пошкоджених під час вчорашньої масованої атаки. Після останньої ракетної атаки мережеві обмеження діють в Одесі, в інших регіонах, де високовольтна інфраструктура зазнала 26 січня російських ударів ракетами або дронами, споживачі заживлені за резервними схемами.

«Укренерго», виробники електроенергії та обленерго постійно працюють над відновленням пошкоджених об’єктів, уражених атаками ворога. Однак після кожної наступної атаки росіян по енергетичній інфраструктурі відновлення стає все складнішим та триває довше.

Нагадаємо, енергосистема України вже пережила 13 ракетних атак ворога та 15 ударів БПЛА по енергооб’єктах. Крім цього, понад 10 ГВт основних встановлених потужностей наразі недоступні українській енергосистемі і знаходяться під контролем ворога. Це найбільша в Україні та Європі Запорізька АЕС, Запорізька ТЕС, Луганська ТЕС, Вуглегірська ТЕС, Каховська ГЕС. Крім цього, на тимчасово окупованих територіях півдня також знаходиться і більшість вітрових та сонячних електростанцій. Також зазначимо, що крім АЕС, решта електростанцій – це ключові регулюючі потужності. Саме вони забезпечують покриття споживання у пікові ранкові та вечірні години, де наразі найбільший дефіцит.

На зображенні може бути: одна або кілька осіб та текст
 

Читайте також

Оштрафували ВАТ «Тернопільобленерго» та його керівника за несправедливі графіки відключення світла

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Orusia Derevlyak

    У вас неможливе виключеня а постійне для чого ви пишети ці графіки коли 3 год світло є а 6 немае  ви брешити людей коли ви подумаєте про людей а не просвої кишені  КІНЕЦЬ ПРИЙДЕ .
  • Читач14

    Дуже класно, що з'являється все більше сайтів, які платять у гривнях, або конвертують заробіток в гривнях. Стаття дійсно корисна, для себе зрозумів багато речей, що стосуються заробітку в інтернеті.

    Хочу доповнити цю статтю класним постом: https://valerchik.top/sposoby-zarobitku/zarobitok-v-interneti-v-gryvnyah/, з якого дізнався, Чи реально заробити в Україні через інтернет? Чи варто шукати інтернет заробіток в гривнях? Найлегший заробіток на картку Приватбанку; Як обміняти валюту в інтернеті на гривні? Українські сайти для заробітку; Де ще можна заробляти гроші в Інтернеті? Як заробити 1 000 000 гривень?

    Володимир Козін reply Читач14

    Лохи, вас чекають на цьому сайті.

keyboard_arrow_up