Партнер рубрики Події

Штовханина з поліцією та сльозогінний газ: тернопільські підприємці протестують у Києві. Деталі з місця подій

Штовханина з поліцією та сльозогінний газ: тернопільські підприємці протестують у Києві. Деталі з місця подій
  • Протести проти карантину вихідного дня, а також обов'язкового застосування касових апаратів для підприємців-"єдинників" в Києві розпочалися ще зранку.  в Києві розпочалися ще зранку. 
  • Декілька тисяч підприємців зібралися на урядовій вулиці. серед них є і тернополяни. Вони розповіли "20 хвилин" подробиці. 

Приблизно дві сотні протестувальників - це підприємці з Тернопільщини. Про це журналістам "20 хвилин" розповіла підприємиця Ольга Шахін.

- Спочатку ми перекривали дороги, а потім пішли до стін Верховної ради, - каже вона. - Поліції було дуже багато. Проти нас навіть застосовували сльозогінний газ і довелося викликати швидку. 

Відео дня

Пані Шахін уточнила, що підприємці виступають за спрощену систему оподаткування, а також голосування за законопроєкти #3853-1, #3853-2 (скасування кешбеку та обов'язкового застосування РРО для «єдинників» ІІ-ІІІ груп) та #3993 (про повернення книги обліку для "єдинників" та надання їй статусу первинного обіліку). Протести продовжаться щонайменше до другої години. Саме тоді в раді планують розгляд законопроєкту на відтермінування застосування РРО для фізосіб-"єдинників". Якщо за даний законопроєкт не проголосують, підприємці обдумають, чи продовжувати протест.

- Стосовно правоохоронців, то станом на 11 годину вже легше, - продовжує Ольга Шахін. - О дев'ятій ранку було дуже страшно. Я давно такого не бачила. Поліція та нацгвардія приїжджали вантажними машинами та стояли під стінами Верховної Ради.

Також підприємиця розповіла, що тернопільські підприємці продавжать працювати у вихідні.

В Раді так і не проголосували за відстрочку проєкту №4313-д. Даний законопроєкт передбачав відстрочку введення введення касових апаратів до 1 січня 2022 року.

Станом на 17 годину підприємці ще стоять під стінами Уряду. 

Тепер підприємці вимагають винесення на голосування закону №3853, про це розповіла пані Шахін.

До вечора 19 години протест завершився, але підприємці планують зібратися знову під стінами Уряду на початку грудня, саме тоді відбудеться чергова сесія Верховної Ради.

Підприємець Тарас Ковальчук розповів, що станом на 11 годину перед Верховною Радою встановили невелику сцену, там буде відбуватися трансляція засідання Верховної Ради.

- Учасники акції блокують Комітет Верховної Ради, Кабінет міністрів України, входи у Верховну Раду, таким чином стараються заблокувати і весь урядовий квартал, - додав Тарас Ковальчук. - Важко оцінити кількість мітингуючих, тому що їх дуже багато. і вони розділені зонально. Однозначно можу сказати, що їх тисячі.

- Сьогодні знову в бій. Уже в який раз закони Гетьманцева змушують вирушати в дорогу. Наші елітні війська вже в 4.30 прибули в Київ. Ніч в дорозі. На вулиці - 2, разом з холодом душу окутує тривога, але всі тихо гомонять підтримують один одного і з кожним автобусом, що тісно-тісно паркуються, міцніє віра - ми зможемо, ми поборемо! - пост з таким текстом тернополянка Наталя Шоломейчук опублікувала на сторінці у Facebook. 

Нагадаємо, раніше журналісти "20 хвилин" провели опитування серед підприємців та поцікавилися, скільки відсотків від тижневого доходу складає дохід отриманий у вихідні дні. 

Текст оновлюється...

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (67)
  • Олександра Лихолат

    Заходиш в податкову там зразу квартиру дають
  • Олександра Лихолат

    А зависть ,то страшна штука ,один один задушив би ,бо той має квартиру і машину ,а я не хочу напрягатися але хочу все мати!!!!

    Nadja Doliscna reply Олександра Лихолат

    Олександра Лихолат так так інакше не захищали б бізнес

    Олександра Лихолат reply Олександра Лихолат

    Nadja Doliscna Ну ,не думаю ,що так роблять !!

    Nadja Doliscna reply Олександра Лихолат

    Олександра Лихолат це не завість це крахоборство того що купив за копійку а продав за 30 гривень. Того протів касових апаратів
  • dream dream

    Я стомився шукати нормальну роботу в тернополі. Я інвалід по сердцю, мені 38 років, а я більшу частину життя пропрацював неофіційно. не маю а ні стажу, а ні соціальних гарантій. І кожен з беручих на роботу требує неофіційного працевлаштування за мінімалку. Яку доречі не завжди платить ссилаючись на бідність. Але по три машини квартири для кожного родича то це є майже в кожного. Я не можу бути підприємцем, не всім це дано, і не хочу обманювати людей. А отчорна бухгалтерія зроблена саме для цього.  І дуже шкода що в тернополі нема нормальної роботи для таких як я.
  • Иван Ивановский

    Правильно що ввели карантин потрібно ще жорсткіший. А ці підприємці обнагліли на них прості люди пашуть як раби.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up