Партнер рубрики Події

В маршрутці пасажира без квитка оштрафували на 140 грн

В маршрутці пасажира без квитка оштрафували на 140 грн
  • Очевидцем роботи контролерів у маршрутці №19 вранці 24 січня став журналіст "20 хвилин".
  • Пасажир, якого оштрафували, навіть не знав, що є такий контроль.
  • В КП "Тернопільелектротранс" кажуть, що працюють контролери щоденно і за місяць оштрафували близько ста пасажирів. 

Нагадаємо, рішення про те, щоб контролери могли на місці накладати штрафи за безквитковий проїзд від імені виконавчого комітету, прийняли 20 грудня.

- Контролери зайшли на зупинці на Карпенка, зачекали поки всі пасажири розрахуються за проїзд і транспорт рушить, - передає журналіст. - Тоді підходили до кожного, представлялися, показували посвідчення. Просили показати квиток, якщо немає - пропонували оплатити штраф або викликати  поліцію. 

В одного пасажира не було квитка. Йому на місці виписали штраф - 140 грн. Чоловік його сплатив і розповів журналісту, що не знав навіть про такий контроль і вперше бачить, щоб перевіряли квитки у громадському транспорті міста. Але тепер квиток братиме точно. 

Відео дня

За словами нашого журналіста, поведінка водія була такою, ніби він навмисне самостійно не видавав квитки, а лише на вимогу пасажирів. 

В КП "Тернопільелектротранс"  розповіли, що зараз працює десять контролерів та їхній керівник. Працюють вони щоденно. За словами директора КП Андрія Мастюха, зараз контролери свою роботу починають з випуску транспорту на маршрут - орієнтовно з 6 ранку і до останніх рейсів. 

- Для них складений спеціальний графік роботи, щоб охопити всі маршрути, - каже пан Мастюх. - Звіт про свою роботу вони скеровують в управління транспорту. За місяць оштрафували близько сотні пасажирів. Раніше, до рішення виконкому про штрафи за безквитковий проїзд, контролери лише пояснювали пасажирам, що  вони обов'язково повинні мати квиток і давали попередження.

Коли пасажирів почали таки штрафувати, як каже пан Мастюх, то вони стали більш відповідальними і просять квитки у водіїв. 

Чи бачили ви контролерів у громадському транспорті? Чи штрафували вас? Ви просите квиток за проїзд і як на це реагують водії?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (101)
  • Irina Mozil

    Але ж і люди в цій ситуації пасивні.Їду вчора в маршрутці номер 8.Водій за готівку давав квитки тільки тим ,хто попросив.Кажу знайомій,чого квиток не береш.То та"та я знаю?".Кажу контроль зайде140гр.штраф.Вона"та може не буде контролю".І так пів маршрутки.Чим люди думають.Так і все в нашій країні,багато залежить від нас.А водії щн й можуть нагло сказати"то скільки вам там ше білєтів накидати":(((
  • Марічка Борко

    То ,може, нарешті люди  почнуть вимагати квитки у воділ...?! А то плачуть, що дорого, а квитків не беруть...
  • Наталя Скопик

    Я б не оплачувала !Це водія проблема
  • Владислав Козаченко

    Контролер повинен водія штрафувати за безбілетний проїзд пасажира (так би всі квитки примусово отримували)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми 10:50 Померла почесна громадянка Бережан Ярослава Мазурак 10:10 25 квітня на двох вулицях у Тернополі не буде води 09:30 Воював з окупантом майже два роки: Збаразька громада втратила захисника Ігоря Войціховського 09:02 У Тернополі «вар'яти» презентують нову гумористичну програму 08:02 Чому чоловіків обмежили в консульських послугах і коли їх відновлять 22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up