Партнер рубрики Події

У костюмах та шапках Санти: тернополяни, які "пережили" новорічну ніч, пробігли 2 км. Хто переміг?

У костюмах та шапках Санти: тернополяни, які "пережили" новорічну ніч, пробігли 2 км. Хто переміг?
  • Десятки тернополян взяли участь у новорічному забігу Fun Run 2020. Чимало людей одягли маскарадні костюми та новорічні капелюхи, щоб підняти настрій собі та іншим.
  • Охочих пробігти дистанцію стало більше, ніж минулого року. 

- У нас уже є традиція 1 січня о 13:00 проводити Fun Run забіг, який між собою ми називаємо «забігом виживших», – розповідає директор Тернопільського туристичного інформаційного центру Тарас Ковальчук. – Адже після новорічної ночі «виживає» небагато людей.

Після невеликої розминки учасники розпочали забіг. Маршрут розпочинався на Театральному майдані. Учасники бігли до тристороннього годинника, який до слова, як розповідає Тарас Ковальчук, зайняв друге місце в Україні по загальній кількості сканувань QR-коду, та перше місце серед сканувань іноземцями. Далі учасники пробігли по вулиці Сагайдачного, по сходах в парк ім. Шевченка, по набережній ставу, до пам'ятника Степана Бандери і знову на Театральний майдан.

Відео дня

Цей забіг став другим у нашому місті. Чимало тернополян вирішили почати рік з пробіжки. Всього на забіг зареєструвались 62 людини. Минулого року – 50. Реєстрація для всіх охочих була безкоштовною. Всі учасники отримали пам'ятні медалі, а Олександр Гром'як, який подолав дистанцію першим всього за 6 хвилин і 18 секунд, отримав ще й «цінний для багатьох виживших» подарунок від організаторів – ящик хмільного.

- Цей забіг у Тернополі проводять вдруге, і я вже вдруге беру в ньому участь, – розповідає Олександр Гром'як. – Минулого разу не вдалося отримати призове місце. Зараз відчуваю радість, емоції зашкалюють. До забігу особливо не готувався. Займаюсь лише любительським спортом – їжджу на велосипеді, плаваю.

Переважна більшість учасників – молодь. Багато хто дізнався про забіг в останній момент. І вирішили спробувати. Деякі учасники вирішили пробігтися у карнавальних костюмах. Найбільш оригінальні отримали приємні подарунки від організаторів.

- У мене дуже позитивні враження і я рада, що в нас є такі цікаві заходи, – розповідає учасниця забігу Ірина. – Настрій на Новий рік може підіймати не тільки алкоголь, а і такі цікаві спортивні заходи. У новорічному забігу я беру участь вперше, а загалом це вже не перший мій досвід. Професійно займатися спортом, на жаль, я не встигаю, але коли є можливість – долучаюсь до спортивних заходів.

Подивитися зібралося чимало гостей зимового містечка. Дехто навіть долучився до спільної розминки.

Як каже Тарас Ковальчук, зимовий забіг організують і наступного року на цьому ж місці і в цей же час, тому ті, хто не встигли взяти участь в «забігу тих, хто вижив», зможе зробити це наступного року.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Адуд Рогі

    переможцю - ящик хмільного... ви що там всі головою поїхали? потім дивуються, звідки стільки алкашів береться. з дитинства вчимо!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:04 У поминальні дні не варто залишати на гробах паски і яйця. То що потрібно померлим, пояснюють священники 21:01 Віктор Павлік побував в рідній Теребовлі і поскаржився на... міст photo_camera 20:00 Теплиці, майонез і дитячий клуб: історії трьох бізнесів, які переїхали на Тернопільщину play_circle_filled photo_camera 19:30 24 квітня у мікрорайоні «Пронятин» не буде води Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 19:03 Вісім років судиться з поліцією: тернополянин вимагає покарання для патрульних та компенсації photo_camera 18:06 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up