Партнер рубрики Події

В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним

В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним

У липні 2023-го патрульні зупинили тернополянина, бо помітили технічні несправності в його авто. Той спочатку не зупинився на вимогу правоохоронців, а потім, разом із пасажиром, чинив опір поліцейським. Тепер ж понесе кримінальну відповідальність

Про випадок, який стався 18 липня 2023 року на вулиці Гайовій, розповіли в поліції. Патрульні виявили автомобіль, що рухався з технічною несправністю та подали йому сигнал про зупинку, проте водій вимогу проігнорував та почав втікати.

Зупинити авто Mercedes-Benz поліцейським вдалося на території гаражного кооперативу. Чоловік чинив опір поліцейським: поводився агресивно, систематично провокуючи та принижуючи патрульних, не виконував законні вимоги інспекторів та умисно перешкоджав проїзду службового авто.

Водій, вийшовши з автівки, пішов в приміщення одного з гаражів. Пасажир залишився на місці події, почав нецензурно висловлюватися в сторону патрульних та погрожував фізичною розправою.

Відео дня

На неодноразові попередження про відповідальність за порушення громадського порядку чоловік не реагував, тож патрульні затримали громадянина з метою притягнення до відповідальності за ст. 173 (Дрібне хуліганство) КУпАП.

Водночас водій вищевказаної автівки повернувся на місце події та розпочав фільмувати адміністративне затримання на мобільний телефон, здійснюючи перешкоджання виконанню службових обов’язків поліцейськими та систематично провокуючи та ображаючи патрульних.

Інспектори зʼясували, що водій 17 разів притягувався до адміністративної відповідальності за порушення ПДР. Окрім того, рішенням суду його позбавлено права керування транспортним засобом. Наразі вирішується питання про внесення даних фактів до ЄРДР відповідно до ст. 342 (Опір працівникові правоохоронного органу) та за ст. 343 (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) КК України.

На громадянина, який порушив громадський порядок та не виконував законні вимоги патрульних інспектори склали протоколи за ст. 173 (Дрібне хуліганство) та за ст. 185 (Злісна непокора) КУпАП.

22 квітня Тернопільський міськрайонний суд за вищевказані дії визнав керманича винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 342 (Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків), ч. 1 ст. 343 (Втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) КК України та призначив покарання у вигляді двох років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що  Вища рада правосуддя не притягнула до відповідальності суддю, який перевищив швидкість, втік від поліцейських та намагався використати свій статус судді, щоб уникнути покарання. Доповідач у цій справі просив звільнити суддю, але жоден член Дисциплінарної палати, який розглядав цю справу, не побачив у діях судді порушення. На противагу цьому, поліцейського, який зупинив суддю, звільнили з посади і засудили до трьох років іспитового терміну.

Детальніше про суд над поліцейським читайте в матеріалі Судили патрульного, який біля Смиківців одягнув кайданки на суддю.

Читайте також:

Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили

У Тернополі нетверезий водій маршрутки перевозив пасажирів

У Тернополі за неправильне паркування масово штрафують водіїв: у порушників евакуюють авт

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Мирослав Пошпур

    Зі всього прочитаного я зрозумів,що за дрібне хуліганство дають 2роки(перед цим-вкрав ковбаси на 126гривень-2 роки...???)А суддю,що перевищив швидкість в нас.пункті в 2рази-110км/год.,і втік-відпустили.Вкрав на мільйони- відпустили.То тих суддів-пі@ерасів треба самих садити,.Нема слів,що робиться в нашій Країні???На передок,суки.

    .
  • PM

    А чому 20 хвилин не пише, що ці патрульні були без службових посвідчень і відповідно не мали повноважень!

keyboard_arrow_up