В Тернополі побудують "Палац спорту", в якому проводитимуть міжнародні змагання

В Тернополі побудують "Палац спорту", в якому проводитимуть міжнародні змагання
  • З міського бюджету на будівництво нового спорткомплексу на просп. Злуки вже передбачили 13 мільйонів гривень.
  • З державного бюджету на будівництво "Палацу Спорту" у Тернополі виділили 27 млн. грн. 
  • Розпочнуть будівництво в цьому році, а здати об'єкт в експлуатацію планують через два роки. 

Будівництво великого спортивного комплексу буде на проспекті Злуки, на території колишнього стадіону "Текстерно". Спорткомплекс розрaховaний нa три тисячі глядaцьких місць. У ньому мають бути місця для ігрових та силових видів спорту. Передбачені тренерські кімнати, роздягальні та місця для паркування. Проект готують відповідно до усіх вимог, щоб в спорткомплексі могли проводити змагання міжнародного рівня. 

- Приймаючи бюджет в цьому році ми вже передбачили 13 мільйонів гривень на фінансування будівництва цього об'єкту, - каже Сергій Надал. - Від початку року Тернопіль брав активну участь в конкурсах для того, щоб отримати право на будівництво такого спорткомплексу. Ми активно співпрацювали з спортивними федераціями, Міністерством молоді та спорту.

Згідно з результатами конкурсу від Міністерства Тернопіль ввійшов в перелік з 11 міст України, які отримали право на державне співфінансування на будівництво такого спорткомплексу. Наше місто посіло друге місце. 

Відео дня

- Зараз ми проводимо всі необхідні роботи для початку будівництва, - каже мер. - Оформляємо проектно-кошторисну документацію, узгоджуємо всі необхідні процедури з Міністерством, спортивними федераціями. Ще ми плануємо, що будівельні роботи розпочнуться в цьому році, збудувати та ввести в експлуатацію комплекс протягом двох років. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Jörg Harnack

    Досвід Європи показує, що чистий спортивний палац в майбутньому завжди буде коштувати багато грошей, яких місто не має. Але було б сенс побудувати багатоцільову арену. Не тільки для спорту, а також для заходів, концертів, виставок та ярмарків. Великий зал, який, якщо потрібно, можна розділити на менші одиниці. Таким чином, цю нову будівлю можна орендувати і коштуватиме в місті не гроші. Але для цього комусь треба починати думати!
  • Tolya

    буде круто, якщо все так і буде
  • Герасимчук Ростислав

    Уявляю скільки попри цей палац чінуші собі бабла напиздять
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами) Від читача 21:33 Сольний концерт YAGODY 09:30 «На щиті» повертається додому захисник Степан Шумило з Лановеччини 08:50 У Тернополі 28 березня на кількох вулицях тимчасово вимкнули електрику 08:00 Сьогодні, 28 березня: яке сьогодні свято та чим цей день запам’ятався в історії 22:00 На Тернопільщині — штормове попередження 21:00 Монастир на Тернопільщини визнали культурною спадщиною національного значення 20:00 Маленькі кременчани виготовили солодощі для захисників 19:00 У Тернополі відкриють виставку вишитих картин-стацій 18:00 Понад 1,2 млн грн збитків завдали під час ремонту доріг у Заліщиках 17:03 Погроза вбивством, крадіжка та угон авто: просив не відправляти до тюрми, аби повернутись на службу 16:35 Сиротами залишились двоє синів... Родина Руслана Біленького просить підтримати петицію 16:20 Тернопіль підготував для наших захисників та захисниць нові індивідуальні сезонні аптечки - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 16:01 У Тернополі загорівся будинок: подробиці пожежі 15:35 Волейбольний майданчик на Циганці планують ремонтувати: у якому він стані та що мають робити play_circle_filled photo_camera 15:15 Актуальні вакансії роботи у Тернополі станом на 27 березня 14:53 На будівництві Палацу спорту привласнив майже 25 млн грн: слідчі оголосили про підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up