Партнер рубрики Події

В Тернополі відкриють "Дім ветерана", щоб допомогти учасникам бойових дій реалізуватися

В Тернополі відкриють  "Дім ветерана", щоб допомогти учасникам бойових дій реалізуватися
  • Приміщення площею 253 м кв на просп. Злуки, 53 міська рада дала в безоплатну оренду на рік під реалізацію проекту "Дім ветерана". Рішення прийняли на сесії 5 квітня.
  • Ініціатори кажуть, що це буде місце, де ветерани зможуть отримати психологічну реабілітацію та іншу допомогу.
  • А також, отримати підтримку в координації дій для створення власної справи. 

- "Дім ветерана" - проект, який вже реалізований в Сполучених Штатах,  впроваджуються в Житомирі, - каже ініціатор проекту, голова обласного штабу "Правого сектору" Тернопільщини Назар Сарабун. - Що лежить в його основі. Після п'ятирічної війни ми отримали понад тридцять тисяч ветеранів і, неофіційно, з них понад тисячу самогубств. Банальне питання відсутності їхньої психологічної координації та підтримки. Через те, що ветеранами не займаються створюються такі кишенькові, дрібні ветеранські організації, які незрозуміло куди рухаються.

Як каже чоловік, якщо буде належна психологічна підтримка ветеранів, їхнє спрямування в правильне русло, то це принаймні знизить показники самогубств.

- В Америці наразі більше чотирьох тисяч осіб в рік здійснюють самогубства і це ветерани, - каже Назар Сарабун. - Це люди, які брали участь у війні і більше не бачать себе тут, в механізмі соціального життя. Вони не бачать де себе можна прилаштувати. В основному зараз мало хто хоче брати ветеранів на роботу, а в них дуже багато енергії для створення навіть власної справи. Ми пропонуємо створити "Дім ветеранів", де б вони могли просто прийти відпочити, отримати психологічну реабілітацію та іншу допомогу. А найголовніше, вони зможуть отримати навчання та підтримку в координації дій для створення власної справи. А також навчання для сімей ветеранів. 

Відео дня

За словами пана Сарабуна, в команді працюватимуть сертифіковані професіонали, психологи, які ефективно борються з посттравматичним стресовим розладом. Секретар міської ради Віктор Шумада запропонував, щоб це була платформа для розвитку всіх ветеранських організацій Тернополя. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • марина

    іскра ти дибіл що найшов  віршики і бавишся великого поета висунь свою сраку  покажи народу який ти на справді  твердиий рускомовний украінець або заткайся і не виписуй всякоі хрені
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:20 У бучацькій школі діти били та цькували однолітків. Хто понесе відповідальність 16:40 Заснував сімейну майстерню дронів та допомагає ЗСУ: історія 21-річного тернополянина 16:05 Чи будуть в Україні додаткові вихідні на Великодні свята 15:28 Із 23 квітня тернополянам можуть вимикати світло у «пікові» години Від читача 13:35 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:55 Біля Тернополя зіштовхнулися автобус та бус: є постраждалі 14:40 У Тернополі віддали честь полеглому Героєві під час руху колони «На щиті» (ВІДЕО ДНЯ) play_circle_filled photo_camera 14:15 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 13:36 Тернополянин зняв в оренду неіснуюче житло. Як дізнатись чи квартира, яку ви знайшли — реальна 12:56 Українські консульства в Польщі та інших країнах призупинили роботу з чоловіками мобілізаційного віку 12:22 У яких лікарнях Тернопільщини можна отримати допомогу при інсульті 11:43 На Гайовій та Сахарова ремонтують двори та тротуари. Пишіть в коментарях вулиці, де це необхідно також 11:05 Омбудсмен перевірить дитячу бібліотеку в Тернополі після конфлікту працівниці та переселенців 10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up