Поліція спіймала крадіїв, коли ті тягнули решітку в таксі

Поліція спіймала крадіїв, коли ті тягнули решітку в таксі
  • Про чергову крадіжку решіток та каналізаційних люків вранці 5 травня в поліцію повідомили мешканці вул. Липової.
  • Люди кажуть, що бачили, як поліція затримувала крадіїв. 

- Вранці, о 6.05, двоє невідомих почали тягнути решітки не з-під під'їздів, а каналізаційні люки, - розповідає мешканець будинку на вул. Липовій пан Юрій. - Їм хтось крикнув з вікна і вони розбіглись. А через десять хвилин на перехресті вулиць Липова і Шептицького стояло таксі - зелене Daewoo і з задньої дверки рука тягне решітку в авто. Перед тим люди подзвонили у поліцію і сказали, що крадуть решітки. А потім ще раз подзвонили і повідомили про таксі. Тут як понаїжджали поліцейських, вони перехватили тих крадіїв і затримали їх. 

Підозрювані такі злочини вже здійснювали

Правоохоронці підтвердили подію. Працівники слідчо-оперативної групи приїхали на місце у той момент, коли зловмисники намагалися повантажити металеву решітку в багажне відділення таксі. Злодії викрали люк поблизу проїжджої частини, не замислюючись над тим, що їх дії можуть наробити лиха водіям та пішоходам, йдеться у повідомленні відділу комунікації ГУ НП в Тернопільській області.

Підозрюваних доправили до відділу поліції. Обоє чоловіків – мешканці обласного центру, один працює таксистом, а інший, який і задумав протиправне, такий спосіб заробітку використовує не вперше. Чоловік в минулому уже притягався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. За фактом злочину відкрито кримінальне провадження згідно статі 185 Кримінального кодексу України. Поліцейські перевіряють крадіїв металу до скоєння інших аналогічних злочинів на території міста. 

Відео дня

Крадуть серед білого дня

Красти решітки та каналізаційні люки по місту почали близько місяця тому. І, як кажуть в управлінні ЖКГ, якщо в попередні роки їх крали на малолюдних вулицях і там, де рідко їздить транспорт, то зараз це роблять серед білого дня буквально із прибудинкових територій та магістральних вулиць.

За останній місяць дощеприймальні решітки покрали на вул. Карпенка біля житлових будинків № 17 і №15, вул. Миру в районі житлового будинку № 8, вул. Лучаківського в районі примикання вул. Громницького, пр. Злуки біля житлового будинку № 43, вул. Київській в районі житлового будинку № 3, вул. Оболоня біля будинків № 11 і № 47,  вул. Глибокій біля житлових будинків № 34-46 та № 45, вул. Бродівській біля будинку № 6, вул. Шептицького в районі моста через річку Серет біля АЗС, вул. Микулинецькій навпроти АЗС WOG та в районі буд. № 17-27.

Просять не приймати решітки

Начальник відділу технагляду міської ради Олег Вітик зазначає, що вже неодноразово решітки опиняються у пунктах прийому металобрухту. Часто зловмисники їх попередньо подрібнюють, щоб у пункту прийому не виникало проблем.

І в управлінні, і в поліції закликають підприємців, які займаються металобрухтом, не приймати такі решітки та каналізаційні люки. І, якщо вам відомо, хто може бути причетним до таких злочинів просять телефонувати до управління ЖКГ та в поліцію, фіксуючи номери транспортних засобів. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Герасимчук Ростислав

    Спалити ублюдків на площі
  • Віталій Шумський

    Оштрафувати тисяч на 30 кожного було б нормально. А ще покласти відповідальність на приймачів лому. Час від часу робити їм перевірки. Знайшли люк, або решітку - штраф 50 тисяч. А якщо заложив здавача, то премія 1000грн. Даю гарантію, більше б крадіжок не було.
  • Yura Yura

    Рагулі з районуТепер хай поставить всі решітки,кришки які покрали по всьому місту ....і три місяця парк замітати з ранку до вечора з табличкою крадун решіток.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up