У Центрі конфлікт: «Цибулька» розростається (ОНОВЛЕНО)

У Центрі конфлікт: «Цибулька» розростається (ОНОВЛЕНО)

«Будою» місцеві мешканці називають металеву тимчасову споруду, схожу на транспортний контейнер, яку цієї ночі приблокували до фастфуду «Цибулька», що на Хмельницького. Встановили новий об’єкт на зеленій зоні, а перед цим там зрізали дерево.

 

Проти такого оновлення виступили громадські активісти та місцеві мешканці.

- Працівники «Цибульки» кажуть, що мають дозволи, але всіх документів людям не показують, - каже місцевий мешканець Ігор, що звернувся до редакції "20 хвилин". - Там збоку земля Львівської залізниці, міста. Незрозуміло, на яких правах вони користуються і для чого такі буди в Центрі? Ми викликали поліцію, вони все документують, також є представники муніципальної полції міської ради.

Про ситуацію також у ФБ повідомив відомий в Тернополі турист та громадський активіст Роман Задорожний.

Відео дня

«МАФізація Тернополя онлайн. Вулиця Богдана Хмельницького. Вночі зрізали дерево і привезли оце зелене чудо. Мешканці в шоці і проти, поліція не в курсі, що робити.
Цибулька охаміла? Кажуть, що не вони, але до приїзду готувалися - кондиціонер зовні зняли і зачистили місце позаду зупинки. Andriy Shkula тебе тут згадували ті мешканки, що помолодше - кажуть тре того депутата, бо він нормальний.» - написав пан Роман.

На допис за декілька хвилин відреагував депутат міської ради, голова депутатської земельної комісії Андрій Шкула.

«Завтра засідання земельної комісії. На 9.00. Це буде першим питанням порядку денного! Буде розбір польотів, участь громади вітається!» - написав пан Шкула.

За нашою інформацією, люди таки прийдуть у міську раду. Там, спільно з депутатами та представниками виконавчих органів міської ради й вивчать усі документи, нададуть рекомендації.

У редакцію "20 хвилин" звернулась власниця земельної ділянки, на якій встановили МАФ. Жінка запевняє, що хоча МАФ і стоїть на території "Цибульки", але жодного відношення до закладу не має.

- На земельну ділянку є договір оренди і ми взяли паспорт привʼязки на влаштування МАФу, - каже власниця закладу громадського харчування та земельної ділянки Ірина Шенгера. - Але, щоб люди розуміли, сам заклад громадського харчування не має жодного відношення до ситуації з облаштуванням МАФу. Ця споруда не є власністю "Цибульки". Її орендують і попередньо відомо, що це буде продуктовий магазин.

Мешканці будинків скаржились і на вигляд МАФу, але пані Ірина запевняє, що наразі роботи по монтажу тимчасової споруди ще не завершені.

- Ми доробимо МАФ і плануємо благоустрій території, щоб все виглядало естетично, - каже жінка. - Якщо мешканці хочуть, то посадимо дерева. Кондиціонерів там ніхто встановлювати не буде. Ми зацікавлені в тому, щоб все виглядало гарно і готові зустрітись з мешканцями та вислухати їхні побажання. 

У редакцію "20 хвилин" звернулась власниця закладу. Жінка запевняє, що хоча МАФ і стоїть на території "Цибульки", але жодного відношення до закладу не має.

- На земельну ділянку є договір оренди і ми взяли паспорт привʼязки на влаштування МАФу, - каже власниця закладу громадського харчування "Цибулька" та земельної ділянки Ірина Шенгера. - Але, щоб люди розуміли, сам заклад громадського харчування не має жодного відношення до ситуації з облаштуванням МАФу. Ця споруда не є власністю "Цибульки". Її орендують і попередньо відомо, що це буде продуктовий магазин.

Мешканці будинків скаржились і на вигляд МАФу, але пані Ірина запевняє, що наразі роботи по монтажу тимчасової споруди ще незавершені.

- Ми доробимо МАФ і хочемо облаштувати благоустрій території, щоб все виглядало естетично, - каже жінка. - Якщо мешканці хочуть, то посадимо дерева. Кондиціонерів там ніхто встановлювати не буде. Ми зацікавлені в тому, щоб все виглядало гарно і ми готові зустрітись з мешканцями, вислухати їхні побажання. 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (23)
  • Loto Lotoloto

    на мою думку підприємцям  і людям які пробують щось робити в цій країні потрібно допамагати а не створювати безкінечні проблеми. Проектний фасад споруди а те що є лише каркас

    Stels reply Loto Lotoloto

    На мою думку ,деякі підприємці  можуть вилізти громаді на голову, ще й говорити що так має бути.
  • Шатун Андрій

    Тішились б що хоч щось працює та розвивається у тому колись файному,а зараз засраному вуйками Тернопролі)

    Stels reply Шатун Андрій

    Шатун ,вуйко у Тебе в голові .

    Piter Savka reply Stels

    РозШатує ситуацію в країні, націнальний зрадник. Вуйки то наше всьо, без них нікуда.
  • Олег

    приклади сучасних торгових закладів в  Лондоні
  • Олег

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up