Партнер рубрики Події

Хлопці в чорному у центрі Тернополя побили іноземних студентів. Перехожі не допомогли

Хлопці в чорному у центрі Тернополя побили іноземних студентів. Перехожі не допомогли
  • Посеред білого дня в центрі група хлопців побила іноземних студентів.
  • Очевидці бійки, як кажуть самі студенти та їхня викладач, не те, що не допомогли їм, а навпаки взяли участь у побитті.
  • В результаті, в одного студента - контузія ока середнього ступеня, зіниця не реагує на світло. 

Про бійку у редакцію “20 хвилин” повідомили читачі. Розповіли, що вдень 23 червня на Театральному майдані чимало людей били іноземних студентів. 
Журналістці “20 хвилин” вдалося поспілкуватися з іноземцями, що постраждали. Імена та прізвища редакції відомі, але задля їхньої безпеки ми їх не вказуватимемо. Вони розповіли, що сиділи на лавці на Театральному майдані. Один з них мав їхати до Єгипту і вони зустрілись, щоб попрощатися. Як розповідає один з постраждалих, біля біологічного корпусу медичного університету стояло п’ятеро хлопців в чорному одязі. 

- Я їх бачив не вперше, бо вони вже раніше конфліктували з моїми друзями, - продовжує він. - Це було на фестивалі, який відбувся на площі місяць тому. Всі вони були п’яними. Тоді вони підійшли до моїх друзів і без будь-яких розмов почали бійку. Всі мої друзі тоді почали тікати. Скільки їх було тоді - не знаю.

Хотіли уникнути конфлікту

23 червня, коли студенти були на Театралці, як вони розповідають, до них підійшло двоє невисоких хлопців з тієї компанії. Вони всі привітались, один  із студентів зібрався піти додому, бо він знав, що це за хлопці і не хотів проблем. 

Відео дня

- А той хлопець запитав, куди він йде, - продовжує студент. - Мій друг відповів, що йде додому, що не знає української і не хоче з ним говорити. Інший друг просто взяв того хлопця за руку і сказав, що говоритиме з ним, але наш друг поїде додому. Той  сказав, що ніхто нікуди не піде і вдарив друга, який тримав його за руку.. В нього почала текти кров з носа. Інший наш друг побачив це і вдарив того хлопця. До нас підбігли інші з їхньої компанії, але бійку почали тільки тих два невисоких. 

“Вся площа стала проти них”

Хлопець каже, що намагався зупинити бійку, але йому не вдалось. Один з іноземних студентів викликав поліцію. Нападники побігли в провулок, який веде від Театрального майдану у двір будинку на вул. Сагайдачного, 3. За ними побіг і один зі студентів, друзі хотіли його забрати, щоб зупинити бійку, і в той момент на них напали всі, хто був поруч з провулком. Випадково свідком інциденту стала викладач медичного університету, де навчалися ці студенти.

-  Я зустріла свою випускницю і ми спілкувалися, - розповідає пані Олена. - В якийсь момент я почула крики. Озирнулася і побачила, що один зі студентів біжить через площу з розбитою бровою. Решта ж людей, що були на Театральному майдані кинулися допомагати нападникам. Було дуже дивно, бо вся площа стала проти них. У тому сум’ятті не було зрозуміло, хто кого б’є. 

Жінка тільки побачила, як один з її студентів побіг кликати поліцейських. Вона намагалася зупинити бійку.

- Натомість мене старший чоловік, років 60-ти, відпихнув і крикнув: “Хай вони там подохнуть. Куди лізеш?” - продовжує пані Олена. - Яка це має бути ненависть? Я навіть не розумію, як все сталось, але в мене плече все було в крові когось із наших студентів. 

Очевидець сказав, що почали студенти

Студент, з яким спілкувалась журналістка, каже, що під час бійки один з його друзів впав і його почали всі копати. 

- До мене підійшов один з хлопців і хотів битись, але в мене була парасоля в руках і я нею відбивався, - каже хлопець. - До мене підійшли битися й інші люди, але я втік. 
Один зі студентів викликав поліцію, а коли ті прибули на місце події, місцеві хлопці, які з ними бились, вже втекли. Нападники втекли на машині, яка була припаркована неподалік. Один з очевидців стояв на площі і сказав поліцейським, що це іноземці почали бійку і їх потрібно затримати. 

Заяви не писали

- Коли нас з травмами “швидка” привезла в лікарню, то лікарі повідомили поліцію про факт побиття, - каже студент. - В лікарні поліцейський показав нам фото одного з наших друзів з камер відеоспостереження. Він показав відео, на якому видно тільки те, як мій друг пішов за тими хлопцями в провулок. Виглядало так, ніби це він почав бійку.

Іноземні студенти, як вони розповідають, якомога швидше захотіли поїхати додому і забути про неприємну ситуацію.

- Цей студент, який зараз має проблему з оком, сказав мені таку фразу: “Навіть якщо я б втратив око, а українець, який це зробив, сів би у тюрму, то це нічого б не змінило”, - додає пані Олена.

В інших студентів суттєвих травм немає - лише синці та подряпини. В прес-службі управління Патрульної поліції Тернопільської області підтвердили, що бійка в ту суботу була. Кажуть, що виклик на Театральний майдан надходив від перехожих.

- Студентам викликали “швидку”, медики їх забрали, - кажуть в прес-службі. - Нападників поблизу не було. 

В Патрульній поліції кажуть, що в таких випадках медики повідомляють поліцію. Якщо постраждалих госпіталізовують, то у лікарню приїжджають слідчі. В ГУ Нацполіції Тернопільської області про бійку теж знають, але постраждалі заяву не написали. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (16)
  • Бульба

    От приймуть в Україні законопроект про гендерну та рассову толерантність, зробить "єуропа" з нашої країни ГЕТТО для різної швалі,ще не так завиємо!!!!
  • Borys Karnatovskyi

    Дикарі і Заздрівники Тернопільські!!!
  • ігор

    Буде як з циганами, якщо поліція не може не може навести порядок в місті з приїзжими, або будезасране місто (країна) як в Франції - бо там толерантність до всіх?

    Олексій Гордій reply ігор

    Який порядок з приїжджими наводити? Бити людей, що привезли валюту і будуть її в твоїй країні витрачати? Ти багато валюти в Україну привіз? Так, сюди їдуть ті що мають гроші, інакше не може бути. Щоб користуватися послугами треба мати ресурс. Ті що його не мають не приїдуть.

    А що чоловіки іноземні зустрічаються з місцевими особами жіночого роду, то їх ніхто не заставляє. Спрацьовує приказка про рибу. Дівчаточки тернопільські вибирають тих в кого є зелені. Бійкою не зариш, спрацьовує правило. Вихід один витрачати більше.

    А виганяти тих хто несе тобі валюту - нерозумно. Другими словами - по дурному.

    Ната Лия reply ігор

    кажуть,що львівським рятувальникам міста ввд циган,світить до 15 років!!Може.. краще поліція буде займатися якщо хтось,щось порушує?
  • Герасимчук Ростислав

    Перехожі не допомогли пездити наглоту.

    Олько reply Герасимчук Ростислав

    та з тексту зрозуміло, що таки допомогли
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 Тимчасове відключать газ в центральній частині Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up