В центрі міста тернополянам безкоштовно перевіряли серце

В центрі міста тернополянам безкоштовно перевіряли серце
  • Акцію присвятили Дню серця, який відзначають 29 вересня.
  • У мобільному діагостичному пункті людям міряли тиск та за потреби робили електро-кардіологічне обстеження серця лікарі із Центру громадського здоров'я.

«Будь героєм свого серця - дай обіцянку» – акція під такою назвою пройде у Тернополі 27-го вересня. Лікарі з громадського центру здоров’я проведуть безкоштовні обстеження.

- Ми хочемо ознайомити людей з серцево-судинними захворюваннями з метою їх попередження, - каже лікар-методист Тернопільського обласного центру громадського здоров'я Галина Зод. - Відповідно до лозунгу, який затвердило Міністерство охорони здоров'я, ми хочемо, щоб тернополяни дали обіцянки, що будуть дотримуватись здорового способу життя. Акція є просвітницькою, ми даємо людям усі необхідні консультації та різну літературу. 

Відео дня

Тернополянин пан Степан каже, що за здоров'ям серця стежить щодня.

- Я кожного дня з Центру іду до Березіля, потім назад, - говорить чоловік. - Вдень я проходжу більше десяти кілометрів. Вже 13 років я не вживаю алкоголь, ніколи не курив. Побачив, що тут проходить акція така і вирішив, що теж варто перевірити здоров'я. Хоча тиск міряю щоранку. Хочу сказати людям, щоб дбали про своє серце ще замолоду. Це дуже важливо. 

 

Довідка

За інформацією МОЗ, Всесвітній день серця відзначається 29 вересня. 

Серцево-судинні захворювання - це такі захворювання як ішемічна хвороба серця (серцеві напади), інсульт, підвищений артеріальний тиск (гіпертонія), захворювання периферичної артерії, ревматична хвороба серця, вроджені захворювання серця та серцева недостатність. 

Найчастіше причиною таких захворювань є наша власна поведінка і звички: куріння, брак фізичної активності, нездорове харчування та надмір алкоголю. Змінивши таку поведінку, ми можемо суттєво знизити ризик серцево-судинних хвороб.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Так як у нас бухають ,курять і купляють ковбаси то я так думаю статистика по захворюваню із кожним роком буде тільки рости . Я скажу так у мене ще декілька років назад холестерин був 7,7 ,а на сьогоднішній день він увійшов у норму . Так ось шановні ,що я скажу харчування це перші ліки від інфарктів і інсультів . Я з свого раціону повністю виключив ковбаси ,майонез , солодощі , консервацію ,кващені продукти .  Сіль замінив на морську сіль ,зменьшив в рази споживання цукру і солі, і повністю виключив таку отруту як газовані солодкі води .Другий етап успіху це повністю виключити алкоголь і куриво . Кожного дня проходити не меньше 5 км ,і багато пити рідини (вода ,компоти ) до 2-х літрів . Каву взагалі похерити , а чаї мають бути слабонькі .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру 12:00 На дорогах Тернопільщини вітер повалив понад 20 дерев 11:35 На Тернопільському ставі починається сезон водних прогулянок 11:15 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній) 10:45 1 квітня розпочинається нерестова заборона на вилов риби 10:10 На Оболоня пограбували жінку 09:50 Прямий маршрут Прага-Чоп: Укрзалізниця відкриває нові горизонти (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up