Партнер рубрики Події

В Україні можуть бути обмеження подачі світла, якщо обстріли триватимуть

В Україні можуть бути обмеження подачі світла, якщо обстріли триватимуть

В Україні можуть повернути обмеження електропостачання у разі, якщо російські окупанти продовжуватимуть масовані атаки

Про можливі відключення електроенергії по всій території України повідомляє РБК з посиланням на заяву заступника міністра енергетики України Світлани Гринчук в ефірі Радіо Свобода.

За її словами, влітку може зрости споживання електроенергії на тлі спекотної погоди, оскільки люди користуватимуться системами охолодження.

Енергетики зараз розбирають завали, оцінюють стан обладнання та намагаються дуже швидко відремонтувати те, що піддається ремонту. Спрогнозувати, чи застосовуватимуть відключення, поки що складно, оскільки "практично щодня відбуваються масовані атаки та додаткові пошкодження".

Відео дня

— Звичайно, якщо вони продовжуватимуться, то ми реально можемо зіткнутися з обмеженнями. Ми намагатимемося, навіть якщо це доведеться зробити, щоб споживачі мали доступ до електроенергії з періодичністю, — розповіла Гринчук.

Вона уточнила, що графіки були готові ще до початку опалювального сезону, щоб на випадок негативного сценарію розподіл електроенергії був максимально справедливим і всі споживачі були з електроенергією.

На зображенні може бути: текст «СтАн в ЕНЕРГОСИСТЕΜΙ УКРАΪНИ Четвер 11 квитня Внасл.док атаки росян пошкоджен οб' екти енергосистеми в 5 областях •Ha Харкивщинй застосовани авар.йни в.дключення. ·Ιмпорт та експорт 3 4 крайн. •Споживайте електроенерг.ю ощадливо! บอ IREA susalea. УКРЕНЕРГО»

На зображенні може бути: текст

Обстріли енергооб'єктів

Нагадаємо, ще у березні російські окупанти посилили обстріли України. Для цього вони використовували свої дрони-камікадзе та ракети.

Головними цілями ворога стали енергетичні об'єкти. Зокрема, вчора, 11 квітня, окупанти зруйнували Трипільську ТЕС, а також пошкодили ТЕЦ у Харківській області, яка живить Харків.

Також Міністр енергетики Герман Галущенко не виключає ймовірність підвищення тарифу на електроенергію для населення.

Галущенко розповів, що Україна активно шукає енергетичне обладнання по всьому світу для заміни пошкодженого. Однак це полювання може бути марним, якщо не буде достатньо ППО. Цієї весни Росія почала обстрілювати теплові та гідроелектростанції України. Ці атаки загрожують не лише втратою електроенергії, а й екологічними катастрофами.

Читайте також:

Куб води у Тернополі подорожчає аж на 10 грн. Чи справді у нас тече «золота вода», дорожча, ніж у сусідів?

На сімох вулицях у Тернополі тимчасово вимкнули електроенергію

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Георгій Змієвський

    "В Україні можуть повернути обмеження електропостачання у разі, якщо російські окупанти продовжуватимуть масовані атаки". А що , в когось ще  є сумніви?

keyboard_arrow_up