Партнер рубрики Події

У якому стані дитячі майданчики в парках Тернополя. Ми перевірили

У якому стані дитячі майданчики в парках Тернополя. Ми перевірили

У парках міста є багато дитячих майданчиків, де діти разом з батьками проводять свій вільний час. Однак чи всі вони в хорошому стані, доступні для всіх дітей та головне – чи безпечні? Дивіться у нашому репортажі.

Дитячі майданчики є у парку ім. Тараса Шевченка, парку «Національного відродження» та «Топільче». Деякі з них мають нові гойдалки та каруселі для дітей з інвалідністю, а деякі майданчики вже пошарпані та пошкоджені.

Парк ім. Тараса Шевченка

Тут є три дитячих майданчики. Тут завжди багато батьків з дітьми.

Біля Дяді Стьопи

Відео дня

Цей майданчик змінювався кілька разів. Його повністю оновлювали. Всі старі гойдалки та гірки давно демонтували. Однак символ майданчика – Дядя Стьопа залишився. Тут є гойдалки та каруселі, на яких можна заїхати навіть на інвалідному візку. Є гойдалки та розваги для дітей різного віку. Частина майданчика має покриття з піску, частина вкрита штучною травою. З бруківки лише пішохідні зони.

Майданчик «Рошен»

Цей майданчик багато тернополян знають як майданчик «Рошен». Його подарувала місту кондитерська корпорація. Йому вже понад 10 років, однак конструкції ще в хорошому стані. Є дитяча лазанка, пісочниця, гойдалки. Є локації як для маленьких дітей, так і для старших. Покриття майданчика – гумове. Воно м’яке, однак за роки покриття деформувалося і стало нерівним. Тож можна перечепитися.

Майданчик біля набережної

Цей майданчик розташований біля причалу, де зупиняються теплоходи. Є дитячий ігровий комплекс, пісочниця, гойдалки. Фарба з дерев’яних елементів почала відпадати. Тут зазвичай багато дітей з батьками в прохолодну погоду або ввечері, оскільки в жарку погоду на майданчику спекотно і немає тіні. Покриття – з піску.

Парк Національного відродження

У парку також є три дитячі майданчики. Також у парку є атракціони. Скільки коштують квитки та чи всі вони працюють читайте у матеріалі Атракціони у Тернополі: яка ціна і чи безпечні. Ми перевірили (РЕПОРТАЖ)

Місто мрії

Це інклюзивний дитячий майданчик. Його облаштували завдяки переможному проєкту громадського бюджету. Всі елементи майданчика доступні для дітей з інвалідністю. На карусель можна заїхати на інвалідному візку, є спеціальні пандуси, ігрові та навчальні елементи. Покриття – штучна трава.

Майданчик біля атракціонів

Неподалік алеї з атракціонами є ще один дитячий майданчик. Тут є гойдалки, ігрові конструкції, пісочниця. Сюди часто приходять батьки з дітьми, оскільки майданчик в тіні. Покриття – відсутнє. Тут просто земля. Після дощу гратися тут не можна через болото. До того ж, по всьому майданчику виступають кам'яні плити. Тож треба бути обережним.

Майданчик біля «Співучки»

Ще один дитячий майданчик розташований неподалік «Співочого поля». Знайти його можна якщо йти по ліву алею від колишнього Літака. Тут зазвичай мало людей. Є різні гойдалки, пісочниця, дитячі ігрові комплекси. Ігрові елементи ще в хорошому стані,хоча на деяких стерлась фарба. Покриття – дрібний щебінь перемішаний з піском.

Гідропарк «Топільче»

В цьому парку є один великий дитячий майданчик. Також в різних місцях встановлені ще радянські дитячі «ракети» та «космічні кораблі». Однак вони здебільшого перетворились на смітники. До того ж, гратись та вилазити на них дітям – небезпечно. Вони стоять на асфальті, тож якщо впасти з такої конструкції – можна травмуватися.

Дитячий майданчик

На дитячому майданчику є гойдалки, різні ігрові елементи, каруселі, пісочниця, будиночки. Дерев'яні конструкції не в кращому стані. Фарба в багатьох місцях стерта.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Pavl Rebrov

    чому ж "співУчки"?  СпівОче ж поле.)))

keyboard_arrow_up