Партнер рубрики Події

Суд змінив запобіжний захід для ексголови Тернопільської облради Михайла Головка

Суд змінив запобіжний захід для ексголови Тернопільської облради Михайла Головка

Головка підозрюють у проханні хабаря від бізнесмена-волонтера.

Колишній голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко перебуватиме під цілодобовим домашнім арештом. Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід. Про це йдеться у Telegram-каналі ВАКС.

— 17 листопада 2023 року слідчий суддя ВАКС частково задовольнив клопотання прокурора САП, та змінив запобіжний захід голові Тернопільської обласної ради, який підозрюється у проханні надати та одержанні неправомірної вигоди від бізнесмена-волонтера, — йдеться у повідомленні.

За рішенням суду до Головка застосовано цілодобовий домашній арешт. Також, за клопотанням прокурора слідчий суддя ВАКС стягнув в дохід держави понад 805 тис. грн, які були внесені в якості застави за особу.

Що було раніше

Нагадаємо, 26 червня 2023 року Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура затримали Михайла Головка на отриманні хабаря. Також повідомлялося, що затримали двох заступників голови Тернопільської ОВА − Ігоря Дем'янчука і Ігоря Гайдука. За даними слідства, вони вимагали 2,4 млн грн.

Відео дня

28 червня Головка арештували на 60 діб з можливістю внесення застави у 805 тисяч грн. 29 червня його випустили зі слідчого ізолятора після внесення за нього застави.

3 липня затриманий на хабарі Михайло Головко повернувся до роботи.

6 липня прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подав до Вищого антикорупційного суду клопотання про відсторонення від займаної посади голови Тернопільської обласної ради Михайла Головка. 

7 серпня судді Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду розглянули апеляційну скаргу прокурора Антикорупційної прокуратури. Голову Тернопільської обласної ради Михайла Головка не відсторонили від посади.

25 жовтня Вищий антикорупційний суд не розглянув запобіжний захід для Михайла Головка. Тобто йому не продовжили особисті зобов’язання, він може покидати межі області та не носитиме електронний браслет.

26 жовтня на позачерговій сесії облради Михайла Головка звільнили з посади голови: «за» проголосували всі депутати. 

15 листопада стало відомо, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура наполягає на зміні запобіжного заходу голові Тернопільської облради Михайлові Головку.

 

Читайте також:

Головка звільнили: «за» проголосували всі депутати

Облрада — без голови. Чи є вже кандидатури, які можуть зайняти це крісло?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Andrii Yaremchuk

    Ти головко прийде і твій час повір що ти не сховаєшся і повір в то що ти будеш проситися але тебе зразу на місці ліквідують такшо думай що ти наробив.
  • Читач95

    Якби б бичок не брикався

    То б в тенета не попався

    Був би язик без кісток

    Не ліз часто за моріжок

    Нині був би на свободі

    Не сидів би в огороді.

keyboard_arrow_up